Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

AMNESTY: Stop de executie van Reyhaneh Jabbari!

#SaveReyhanehJabbari Vorige week maandag kreeg haar moeder te horen dat ze ‘het lichaam op kon komen halen’. Daarover hebben we jullie reeds over bericht.

Maar haar executie werd uitgesteld. Nu hebben we nog één kans om haar leven te redden. Stuur via onze site een mail naar de Iraanse autoriteiten en DEEL deze actie met zoveel mogelijk mensen!

De Iraanse Reyhaneh Jabbari dreigt op 9 oktober geëxecuteerd te worden. Ze werd veroordeeld voor de moord op haar aanrander, na een gebrekkig onderzoek en een oneerlijk proces.

Reyhaneh Jabbari (26) werd in 2007 gearresteerd voor moord. Zij bekende een voormalig medewerker van de Iraanse inlichtingendienst met een mes in de rug te hebben gestoken. Maar ze vertelde dat hij haar had geprobeerd aan te randen én dat er een derde persoon in huis was die bij de moord betrokken was. Dit werd nooit onderzocht, terwijl het haar zou kunnen vrijpleiten!

Tien dagen uitstel na FB-post

Op 29 september meldde Reyhanehs moeder op Facebook dat haar dochter de volgende dag zou worden geëxecuteerd. De executie werd tien dagen uitgesteld, wellicht door de publieke verontwaardiging die volgde op de Facebookpost van haar moeder.

Voorkom de executie van Rayhaneh Jabbari. Stuur onderstaande brief naar de dictatoriale leider van de “Islamitische” Republiek, “Ayatollah” ‘Ali Khamenei.

LET OP: Vaak blokkeert een autoriteit na verloop van tijd haar mailbox. Je krijgt dan een foutmelding. Dat is niet erg. 

Of stuur een brief naar:
Alireza JAHANGIRI
Duinweg 20
2585 JX ‘S-Gravenhage

Disclaimer: We zien dat veel mensen naar aanleiding van dit bericht onterechte kritiek hebben op “Iran” en de “Islam of moslims”. Wij willen jullie hierbij verduidelijken dat men Iran niet als land of haar inwoners kan aanspreken op wat er gaande is. Het zijn de corrupte sjiitische Iraanse leiders die verantwoordelijk zijn voor het onrecht; niet de normale Iraniër en al helemaal niet de Islam of de moslims aangezien het regime niets van doen heeft met de Islam.

 

UPDATE: De acties om de voltrekking van het doodvonnis van Reyhaneh Jabbari te voorkomen, zijn de Iraanse autoriteiten niet ontgaan…

Nieuwe ontwikkelingen
De acties om de voltrekking van het doodvonnis van Reyhanehs te voorkomen, zijn ook de Iraanse autoriteiten ter ore gekomen. Naar verluidt onderhandelen zij met de familie van de man die Reyhaneh doodde over kwijtschelding van haar straf. In media verschenen berichten dat de familie van het slachtoffer als voorwaarde stelt dat ‘de waarheid over wat er is gebeurd wordt verteld’. Inmiddels zou Reyhaneh een brief aan de familie hebben geschreven waarin zij haar verontschuldigingen aanbiedt. In de tussentijd blijft het doodvonnis van kracht en kan de familie de voltrekking ervan elk moment vragen.

Stop het iraanse regime!

De brief:

Beste Alireza.

Graag wil ik dringend uw aandacht vragen om het geval van Reyhaneh Jabbari. Ze werd tot de dood veroordeeld in maart 2014. Ze zal waarschijnlijk op 9 oktober worden geëxecuteerd.

Reyhaneh Jabbari (26) werd in 2007 gearresteerd in verband met de “moord” op Morteza Abdolali Sarbandi. Ze zei dat ze werd gemarteld of mishandeld tijdens detentie. Ik begrijp dat, bij het ​​begin van het onderzoek, Reyhaneh Jabbari heeft “toegegeven” (waarschijnlijk onder dwang) dat ze de man had neergestoken, maar dat is logisch aangezien hij haar wilde verkrachten of seksueel wilde misbruiken.

Naast de medewerker van de Iraanse inlichtingendienst was er nog iemand anders aanwezig toen het gebeurde. Daar weet de Iraanse overheid zelf meer over. Deze getuige kan haar vrijpleiten, tezamen met de andere bewijzen, maar wij verdenken jullie ervan deze zaak niet serieus te nemen.

Ik dring er bij u en de Iraanse autoriteiten daarom op aan:

– De executie niet uit te voeren;

– Om een nieuw proces (inc procedures) te voeren, die voldoet aan de standaarden voor een eerlijke proces, zonder beroep te doen op de doodstraf;

– Om de beschuldigingen dat Reyhaneh Jabbari werd mishandeld tijdens gevangenschap te onderzoeken;

– Om Reyhaneh Jabbari in staat te stellen om zelf een advocaat te kiezen.

Ik wil bovendien aan herinneren dat op grond van artikel 6 (4) van het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten, die Iran ook heeft getekend, het mogelijk is dat ‘iemand die ter dood is veroordeeld het recht heeft op gratie of een aanvraag in te dienen om het vonnis te versoepelen.’

Ik ben ervan overtuigd dat er iets wordt gedaan aan deze onacceptabele situatie waarbij de rechten van de mens worden geschonden.

Met vriendelijke groet,

(uw naam, eventueel anoniem)

 

https://www.amnesty.nl/actiecentrum/acties/stop-de-executie-reyhaneh-jabbari

 

UPDATE 25-20-2014: TEVERGEEFS! 

 

Iraanse (26) opgehangen ondanks protesten

Iran heeft de 26-jarige Reyhaneh Jabbari opgehangen, ondanks internationale protesten tegen het doodvonnis dat haar was opgelegd. De moeder van Reynaheh zegt tegen de BBC dat haar dochter is geëxecuteerd in de gevangenis in Teheran.

De familie van de Iraanse probeerde nog vergiffenis te krijgen van de familie van de man die ze vermoord zou hebben, maar dat lukte niet. De BBC schrijft dat Reyhaneh en haar moeder elkaar nog een uur konden spreken voor de executie.

Zelfverdediging

Reyhaneh was schuldig bevonden aan het vermoorden van een voormalig medewerker van het ministerie van Inlichtingen. Reyhaneh zei dat ze hem stak, omdat hij haar probeerde te verkrachten en dat het dus zelfverdediging was. Een andere man zou de ambtenaar uiteindelijk hebben doodgestoken, verklaarde ze.

Reyhaneh zat na haar arrestatie twee maanden in afzondering en mocht haar familie en advocaat niet zien. In 2009 veroordeelde de rechtbank in Teheran haar, omdat niet kon worden bewezen dat ze ook echt uit zelfverdediging stak. Er kwam een hoger beroep, maar ook daar werd ze veroordeeld.

Op Twitter en Facebook is massaal geprobeerd om de executie tegen te houden. Ook Amnesty International bemoeide zich met de zaak. Op 17 oktober schreven zij nog op hun site dat het erop leek dat Reyhaneh werd vrijgesproken.

Tevergeefs hebben meer dan 45.000 mensen via de site van Amnesty een e-mail ondertekend gericht aan Ayatollah Sayed Mortada Al-Qazwini, de geestelijk leider van Iran.

 

Woman Hanging Iran 3

5 Comments

  1. Voer de executie van Reyhaneh Jabbari NIET uit!

  2. Voer de executie van Reyhahne Jabbari hniet uit!

  3. Stop, don t do the execution

  4. Ik protesteer tegen het uitvoeren van de doodstraf van deze onschuldige vrouw.

  5. niemand heeft t recht om iemand het leven af te nemen, jullie zijn niet GOD, dit doet zelfs GOD niet

Trackbacks/Pingbacks

  1. De Iraanse dictatuur wordt nogmaals gered… door het westen. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] in Irak na de Amerikaanse/Iraanse invasie in Irak van 2003. Terwijl de soennieten weten dat de Iraanse overheid burgers…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *