Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

AMNESTY: Stop de executie van soennieten in Iran.

Amnesty International, met 17 andere mensenrechtenorganisaties en een prominente mensenrechtenadvocaat hebben de Iraanse dictatoriale autoriteiten gezamenlijk opgeroepen om de doodvonnis van 33 Iraanse soennitische burgers te vernietigen.  Onder de mannen bevindt zich hoogstwaarschijnlijk zelfs een minderjarige.

In Iran worden regelmatig soennieten opgepakt en ter dood veroordeeld omdat ze worden gezien als mensen die ‘vijandigheid tonen aan god’ (moharabeh). In het kort wilt dit zeggen dat de sjiitische overheid het niet aanstaat dat soennieten hun geloof (dat bestaat uit Monotheïsme) verder verspreiden in Iran, daar veel van de opgepakte moslims slechts anderen uitnodigen tot de Islam.

De afgelopen decennium keren veel van oorsprong Iraanse sjiieten hun rug tegen het sjiisme, en besluiten dan om soenniet, atheïst of christen te worden.

Op onze website hebben we tal van andere soortgelijke gevallen verslagen. Het zijn dan ook voornamelijk soennieten uit Koerdistan, Ahwaz en Baluchistan die door de Iraanse overheid worden opgepakt en geëxecuteerd.

Bron: Amnesty International.

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Moslimdoder Khamenei: “Help Palestijnen”. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] Een dictator die zijn tegenstanders in Iran uitschakeld. […]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *