Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Assad in Nieuwsuur: een laffe mediavertoning

Nooit eerder heeft een dictator zoveel mensen op de meest gruwelijke wijze vermoord als Assad. Burgers levend begraven, verbranden laten verdrinken: Assad zijn mannen hebben het gedaan.

Ruim een kwart miljoen doden, honderdduizenden vermisten en miljoenen vluchtelingen verder lijkt het erop dat de wereldmachten ‘hun’ Assad in het zadel willen houden. In Nieuwsuur verdedigt dictator Assad zijn massaslachtingen op de Syrische burgerbevolking. Een analyse.

nieuwsuur

Vraag 1: Wat is er over van Syrië?
Assad: “Het volk”

Propagandistische toon van de hoogste plank. Bashar Al-Assad heeft er baat bij dat zoveel mogelijk tegenstanders monddood worden gemaakt. Gebieden in handen van de FSA en andere groepen worden 24/7 gebombardeerd. Het is niet voor niets dat Bashar met opzet vatenbommen dropt op burgergebieden; de burgers hebben dan geen andere keuze dan de gebieden te ontvluchten (jawel, naar Europa, Turkije, Libanon en Jordanië) zodat Assad nog minder weerstand ondervindt. Hoe meer burgers Syrië ontvluchten (inmiddels vele miljoenen), hoe minder weerstand men kan bieden tegenover de staatsterreur.

 

Vraag 2: De meeste mensen tegen jouw terrorisme en misdaden, en daarom gevlucht.
Assad: Niet mogelijk, aangezien ik nog aan de macht ben.

Vraag het Hitler, Mussolini of Khomeini. Assad wil de kijker doen denken, dat de bevolking achter Assad staat omdat Assad de stad Damascus (deels) nog steeds in handen heeft. Echter, vergeet Assad dat het niet meer dan logisch is dat iedere dictator middels communistische middelen en extreme wreedheid in staat zal zijn om de macht in handen te houden.

Hoe kunnen 100 burgers zich nou verzetten tegen de nieuwste MiG-straaljagers en T-72 tanks die maar door 5 personen worden bemand? Een arm volk kan weinig inbrengen indien de dictatuur moderne wapentuig tot zijn beschikking heeft.

 

Vraag 3: Dus de martelingen van jouw regime zijn onjuist?
Assad: “Het zijn maar verhalen, iedereen verteld verhalen.”

Het regime van dictator Assad draait om wantrouwen, moord en verdwijningen. Iedere Syriërs is hiervan op de hoogte; sinds 2011 (en ook ruim daarvoor) vonden al honderdduizenden mensen de dood in de Syrische martelkamers. De massagraven die naast de ziekenhuizen (Hospital 601, Mezzeh!) worden gegraven spreken voor zich. (HRW, Ceasar e.a.)

 

Vraag 4: Nederland zal misschien ook in Syrië IS aanvallen, is dat toegestaan?
Assad: Het is illegaal, ik geef daar geen toestemming voor.

Assad heeft allang niets meer te zeggen in Syrië. Assad heeft slechts 30% van Syrië in handen; dit zijn voornamelijk westelijke gebieden waarin veel alawieten woonachtig zijn (Tartus, Latakia). Het regime van Assad maakt zich zonder twijfel schuldig aan massale mensenrechtenschendingen; waarom zou men aan een dictator om toestemming moeten vragen? IS is het product van Assad. Assad heeft baat bij IS omdat Assad zichzelf als alternatief naar voren kan schuiven.

 

Actors from Avaaz wearing giant masks of Bashar al-Assad and Vladimir Putin dump dozens of bloodied body bags outside the UN Security Council building January 24,2012 as members of the UN Security Council meet in New York to discuss the Syria crisis, Avaaz will deliver a petition signed by more than 620,000 people worldwide calling for the UN to refer President Bashar al-Assad to the ICC for crimes against humanity. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

 

Vraag 5: Met welke groepen wil jij eventueel onderhandelen?
Assad: Iedere burger met een wapen is een terrorist!

“Er is geen beter alternatief dan ik.” Aldus Assad, maar hoe kan men überhaupt willen praten met een man die aan de lopende band terroristen creëert? Assad en zijn Baath-partij staan erom bekend geen tegengeluid te dulden. Alle tegenstanders; religieuze en politieke, worden uitgeschakeld.

 

Vraag 6: Wanneer zal de oplossing aanvangen?
Assad: “Zodra de buitenlanders zich terugtrekken en de toestroom van terroristen stoppen.”

Frappant dat überterrorist Assad spreekt over “buitenlanders”. Typisch Arabisch: “Het zijn altijd de buitenlanders die de oorzaak zijn. Israël, de VS en het Westen. Wij Arabieren doen nooit wat verkeerd!”.

De grootste importeur van buitenlandse terroristen (iemand die zijn (politieke) wil met geweld aan anderen wil opdringen) is niemand minder dan Assad himself. Sinds 2013 kan men eigenlijk al niet meer spreken van een “Syrisch leger”. Een derde van wat ooit het Syrische leger uitmaakte, is inmiddels overgestapt naar de kant van de burgers (de FSA). Sindsdien strijden Iraniërs, Irakezen, Hezbollahleden (Libanon) en Russen voor Assad. De Syrische bevolking wordt van alle kanten aangevallen.

De Syrische regering is niet meer legitiem; al helemaal niet wanneer de dictatuur Russische SU-34’s moet invliegen om de gematigde oppositie in Aleppo uit te schakelen.

Syrie wordt Rusland

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *