Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

‘Ayatollah’ Sharkhi: Chaos in Karbala, de soennieten hebben gelijk.

Den Haag, 3 juli 2014. Er waait een nieuwe wind in Irak. De bevolking is in grote lijnen opgedeelt in twee groepen: De pro- en anti Al-Maliki groep.

  • De Pro-Maliki groep bestaat uit voornamelijk sjiieten en mensen die een baan hebben bij de Iraakse overheid.
  • De Anti-Maliki groep bestaat weer voornamelijk uit soennieten, maar ook gematigde sjiieten uit alle lagen van de bevolking maken hier deel van uit. Niet alle sjiieten in Irak worden bevoordeeld; er zijn massas sjiieten in steden zoals Basra die geen cent te makken hebben. Onder Saddam Hussein hadden dezelfde sjiieten het goed, geven velen van hen te kennen in verschillende documentaires.

Al-Sistani (een hypocriete en corrupte leider in Irak, met de grootste sjiitische aanhang van alle ‘Ayatollahs’) heeft in lijn met de dictatoriale Iraakse overheid en terroristische sjiitische milities een Jihad uitgeroepen: Alle sjiieten moeten strijden tegen de Iraakse burgers die in opstand zijn geraakt.

 

Tegengeluid

Voor het eerst horen we een sjiitisch tegengeluid. Dit maal komt het van ‘Ayatollah’ Sharkhi. Hij heeft als sjiitische leider zijn steun uitgeroepen voor de opstand van de (voornamelijk soennitische) stammen in Irak. Hij erkend dat de sjiitische dictatuur in dat land deze groepen mensen onderdrukt hebben. Verder drong hij erop aan dat de revolutie een puur Iraakse revolutie is, en niet eentje van ‘buitenlanders’ zoals Al-Maliki de mensen wilt laten doen denken. Sarkhi noemt de fatwa die door Al-Sistani is uitgeroepen een “Satanistische Fatwa dat tot bloedvergieten zal leiden”. Verder worden de Iraakse soldaten getrained op basis van sektarische elementen. Vooral soennieten moeten het ontgelden in Irak: de militairen in dat land zijn meedogenloos tegen de burgers. Sinds enkele weken komen er zoals enkele jaren geleden weer meldingen binnen dat soennieten worden ontvoerd door sjiitische milities; deze soennieten worden dan later teruggevonden: dood.

Al-Sarkhi drong de corrupte leiders aan om hun posities te verlaten en ruimte te maken voor een frisse, Iraakse leiding die niet te werk gaat volgens Iran haar visies. “Het ergste in Irak moet nog komen”, aldus Al-Sharki.

 

Doden in Karbala

Gisteren zijn ten minste 45 sjiieten gedood tijdens een strijd met soortgenoten. De onderlinge strijd in Karbala heeft te maken met de bovenstaande uitspraken van Sharkhi. Hierop hebben de Iraakse ordetroepen besloten om Sharki te arresteren, maar tevergeefs. Vijf politieagenten of militairen, en 40 aanhangers van Sarkhi vonden de dood.

Iran zinspeelt al jaren op fitna (chaos) in moslimlanden. Het lijkt er nu op dat het tij zich zal keren. Wordt dus vervolgd.

 

http://www.5pillarz.com/2014/07/04/iraqi-shia-cleric-declares-support-for-sunni-uprising/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *