Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Bashar verliest Idlib, doodt christenen, gevangenen en zet gifgas in!

Het dictatoriale regime van Tiran Bashar Al-Assad had de stad Idlib voor zeer lange tijd gegijzeld gehouden. Sinds enkele dagen is de stad bevrijd door tegenstanders van het regime (voornamelijk FSA en JN). Nu de stad weer na ellenlange tijd min of meer vrij is, proberen de mensen het normale leven (voor zover dat kan) weer op te pakken.

Er is echter een probleempje.

De Iraanse overheid helpt de dictator.
De VS vindt het blijkbaar niet noodzakelijk om in te grijpen in Syrië, ‘red line’, anyone?
Saudi-Arabië strijdt liever in Jemen (wat we enigszins toejuichen), maar zou ook aan de rest van de moslims moeten denken.
En Nederland helpt in Irak de facto sjiitische sektarische milities en/of militairen om tegen soennitische extremisten te strijden.

En de Syrische burgers dan?

Die zijn zonder meer door de hele wereld in de steek gelaten. Niemand die naar hen omkijkt, nou ja behalve wij (en de hulporganisaties).

 

116471874_sy_355329b

Een Syrisch meisje snapt het niet meer..

 

Het regime van Bashar Al-Assad kan het niet verkroppen dat zij de stad Idlib verloren hebben. Als reactie hebben zij al enkele kleinere gifgasaanvallen uitgevoerd waarbij doden zijn gevallen. Nog geen week geleden zijn er beelden naar buiten gebracht waarop te zien is hoe baby’s en jonge meisjes door de gifgas waren gestikt.

In Idlib hebben de Alawitische soldaten en Pro-Assadisten (Shabiha) de gevangenissen in Idlib uitgekamd en grote groepen gevangenen geëxecuteerd, vlak voordat zij zelf de benen namen. (de beelden zijn te gruwelijk om aan jullie te tonen)

Of wat te denken van de bommenvaten die nog dagelijks op woonwijken worden gedropt? In Idlib is bij een luchtaanval een christelijke vrouw omgekomen. Zij is maar 1 slachtoffer in de familie die uit onder andere gehandicapten en bejaarden bestaat. We zien op de beelden dat soennitische burgers (en brandweermannen) uit Idlib een bejaarde vrouw evacueren. Wij waarschuwen je alvast: de beelden zijn zeer schokkend.

Wat nu? Wij verwachten dat Superdictator Assad een der dagen woonwijken in de stad Idlib zal bestoken met onnauwkeurige Scud-raketten om zoveel mogelijk burgers te doden. Ook verwachten wij binnenkort een grotere gifgasaanval dan voorheen.

Mensenrechten?

 

YEAR2012-SYRIA-CONFLICT

De Syrische burgers zijn overduidelijk: “Eat my dust, Assad en Iran”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.