Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Sjiitische milities plegen massa-aanslag op soennieten in Irak: 73 doden.

Bij een aanslag op een soennitische moskee in het oosten van Irak zijn vrijdag zeker 68 doden gevallen. De aanval werd uitgevoerd door leden van een terroristische sjiitische militie.

Dat melden AP en Reuters

Sjiitsche militanten zouden in de volle (soennitische) moskee in Imam Wais in de provincie Diyala het vuur geopend hebben. Volgens een officier van het Iraakse leger blies een zelfmoord-extremist zichzelf op bij de ingang van de moskee, waarna gewapende mannen het gebouw binnendrongen. 

Tientallen lichamen zijn binnengebracht bij een ziekenhuis in de stad Baquba. Er is sprake van zeker vijftig gewonden. 

De provincie Diyala ligt ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad.In de regio zijn de afgelopen periode meerdere confrontaties geweest tussen sjiitische militanten en strijders van de soennitische Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS).

Imam Wais staat nog wel onder de controle van Iraakse regeringstroepen. Dezelfde troepen in samenwerking met de Politie in Diyala hebben de sjiitische terreurmilities namen gegeven van “soennitische vijanden”. 

Sjiitische terreurgroepen plegen al jaren lang aanslagen op soennitische doelen in Iran, Irak, Syrië en Libanon. In Syrië zijn tientallen terroristische sjiitische milities actief die vanuit de hele wereld zijn vertrokken, vaak met steun van diens sjiitische overheden.

In juli hebben sjiitische milities in Baquba 15 soennieten geëxecuteerd, en opgehangen aan electriciteitspalen in het centrum van de stad.

In juli werden tevens 255 soennitische gevangenen uitgemoord door sjiitische militieleden en politieagenten. (HRW)

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sjiitische terreurmilities executeren 72 soennieten onder toeziend oog van het Iraakse leger. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] terreurgroepen (gesteund door de VS, Irak en Iran) vrij spel krijgen in het uitvoeren van massaslachtingen onder de soennitische…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *