Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

BREEK! Sektarische sjiitische milities in Baghdad branden soennitische moskeeën plat!

Iraakse Sjiitische terreurmilities zijn op dit moment (de avond van 7-9-2015) bezig met het platbranden van een bekende soennitische moskee in het centrum van Baghdad, Irak.

De sjiitische milities in Irak worden officieel gesteund door de dictatoriale leiders in Baghdad en Tehran. De sektarische leden van de PMF (een paraplu-organisatie voor meerdere sjiiitsche terreurgroepen in Irak) gaan steeds verder in het onderdrukken van alle niet-sjiieten in Irak. Het is uiteindelijk de bedoeling dat Baghdad en de rest van Irak een sjiitische staat wordt zonder soennieten of christenen.

 


De Al-Muthanna moskee is niet meer

De sjiitische burgermilities hebben de zeer bekende Al-Muthanna moskee in Baghdad met deze laffe actie vernield.

7013alrasheadnet

De sektarische sjiitische regering zaait al sinds 2004 dood en verderf

Toen de Amerikanen de macht overdroegen aan Iraanse ballingen en Iraakse sjiieten om Irak te leiden, hebben de leiders in Baghdad zich schuldig gemaakt aan talloze misdaden tegen de menselijkheid. Honderdduizenden soennieten zijn na dit jaar in Irak afgeslacht omdat de Iraakse overheid bewust sjiitische milities bewapende om Irak in een “sjiitische staat” om te toveren.

 

Christenen en soennieten worden het meest vervolgd

In Irak worden de christenen op een afschuwelijke manier door extremistische sjiieten (vaak gelieerd aan de overheid) vervolgd. Vroeger bood het bewind van Saddam Hoessein de christenen bescherming en veiligheid. Destijds leefden er ongeveer anderhalf miljoen christenen in Irak, zo’n 8 procent van de Iraakse bevolking en waren er nog 300 kerken. Sinds Saddam Hoessein van het toneel is verdwenen, zijn christenen en kerken doelwit van extremistische sjiitische groepen en worden christenen en andere gelovigen in Irak op een afschuwelijke manier vervolgd en massaal Irak uitgetreiterd. Ze noemen kerken “een smerige plaats van ongelovigen die als basis dient om de islam te bestrijden” en zeggen dat christenen “legitieme doelwitten” zijn en dat het “moordende zwaard” niet van hun nek zal worden weggenomen.” Duizenden christenen zijn gedwongen om huizen, buurten en plaatsen van eredienst in te ontvluchten. Bij de val van Saddam Hoessein leefden er nog ongeveer anderhalf miljoen christenen in Irak. Sindsdien zijn ruim 1 miljoen christenen uit het land verdreven. Vele kerken zijn met de grond gelijk gemaakt. Andrew White, voorganger van een Anglicaanse kerk in Bagdad, spreekt van een verschrikkelijk lijden van de Iraakse christelijke gemeenschap. In het midden van het tweede decennium van de 21e eeuw staat een van de oudste christelijke culturen ter wereld op punt van sterven. Helaas maken ook enkele soennitische groeperingen zich in mindere mate schuldig aan het vervolgen van christenen.

 

Alle niet-sjiieten moeten uit Baghdad!

Baghdad raakte zeer gesegregeerd in de jaren na de Amerikaanse/Iraanse invasie van 2003. Hiervoor was Baghdad voornamelijk een stad met gemixte buurten. Michael Izady (Colombia University), toont ons wat er is veranderd in Baghdad.

  • Geel: Soennitische meerderheid.
  • Rood: Sjiitische meerderheid.
  • Paars: christelijke meerderheid.
  • Groen: Gemixte gebieden.

2003: Voor de Amerikaanse/Iraanse invasie leefden de verschillende bevolkingsgroepen vredig naast elkaar. Er woonden evenveel soennieten en sjiieten. (Juan Cole, University of Michigan, professor en Midden-Oosten expert)

 

baghdadEthnicity-2003-ai2html-180

Baghdad voor 2003: Gemixt.baghdadEthnicity-2009-ai2html-180Baghdad enkele jaren later.

We hoeven u niets uit te leggen, het is overduidelijk dat er in de jaren na de invasie er een genocide heeft plaatsgevonden waarbij de soennitische bevolking werd afgeslacht of verbannen.

 

Woningen weggedreven christenen worden vervolgens verkocht

Volgens de non-gouvernementele organisatie (ngo) Baghdad Beituna is 70% van de woningen van de christenen uit Bagdad illegaal verkocht. Dat gebeurde met medeplichtigheid van plaatselijke (corrupte) ambtenaren.

Volgens de ngo zijn zo’n 7.000 eigendommen van gevluchte christenen uit Bagdad ‘onwettelijk’ veranderd van eigenaar. De ngo verwijst naar recente uitspraken van Mohammed al-Rubai, een gemeenteraadslid van Bagdad, op een plaatselijke tv-zender. De internet website al-Arabi al-Jadeed klaagde in februari al dat politieke en militaire instellingen zelf baat hebben bij de illegale overdracht van christelijke bezittingen.

 

Geen oplossing

De situatie in Irak, en dan met name in Baghdad zal steeds verder uit de hand lopen. Alle groeperingen wantrouwen elkaar, waardoor samenleven onmogelijk lijkt. De misdaden en afrekening tussen de verschillende bevolkingsgroepen onderling hebben ervoor gezorgd dat de toekomst ons niet veel goeds zal brengen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *