Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Concertgebouw faciliteert pro-terreur concert.

Het Concertgebouw faciliteert een pro-terreur concert van een sektarische Libanese oproerkraaier. Verschillende journalisten maken hier melding van.

‘Ik wil flirten met Syrië’, of ‘Allah, Syrië en Bashar: meer hebben we niet nodig’. Het zijn teksten van de Libanese zanger Melhem Zein, die woensdag op de planken van het Concertgebouw mag optreden.

Hoe kan het dat iemand hier propaganda voor kan komen maken in Nederland en daarvoor wordt betaald?

Daar bleef het niet bij. Zein schreef ook een ode aan Assads leger. In Libanese media spreekt hij geregeld zijn steun uit voor Assad en Hezbollah; hetzelfde Hezbollah waarvan de militaire tak in Nederland als terroristische organisatie wordt bestempeld. Tijdens een concert in Berlijn scandeerde het publiek “Bashar, Bashar!”.

Het muziekhuis boekte de zanger in het kader van ‘Turning East’, een zesdaags festival met muziek uit het Midden-Oosten. Blijkbaar is daarbij niet gelet op de politieke voorkeuren van de artiesten.

Riooljournalist Harald Doornbos meent tegen de feiten in dat de zanger helemaal geen lofzang uit over Assad en Hezbollah.

Wie doet er nou geen onderzoek?” Twitterde Rena Netjes na valse beschuldigingen aan haar adres door Doornbos nadat alsnog bleek dat de zanger wel degelijk de terreur van Assad en Hezbollah prijst.

Een minder sierlijke Arabist  (na zijn optreden in Nieuwsuur, 19-11-2017), Jan Jaap de Ruiter, verbonden aan de Universiteit van Tilburg, hekelt net als Netjes de programmering van het Concertgebouw. ‘Het kan toch nooit de bedoeling zijn dat het Concertgebouw een podium wordt voor één grote lofzang met vlaggen en slogans aan de Syrische president Assad?’ Maar volgens het Concertgebouw zal dit zeker niet gebeuren: ‘We hebben onze contacten geraadpleegd, onderzoek gedaan, zijn liedjes zijn niet politiek’.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *