Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

De beschadiging aan de Yemeni hoek van de Kaaba.

Vraag:
De Heilige Kaaba in Mekka bevat aan de Yemeni-hoek een steenachtig object. Wat is de naam ervan, en is het toegestaan om het te kussen?

 

Antwoord:
De steen in de Yemeni-hoek (al-Rukn al-Yamani) dateert vanaf het moment toen Abdallah ibn Al Zubayr de Kaaba herbouwde. Vanaf die tijd is de steen op dezelfde plaats bewaard gebleven, ook al zijn andere delen van de Kaaba gedeeltelijk herbouwd. In 1040H, tijdens het leiderschap van Sultan Murad 4, die de Kaaba heeft herbouwd, brak een deel van de steen af. Toen werd gesmolten lood gegoten op de plaats van de afgebroken steen. Hiervoor werden sommige delen van de steen samengebracht (met klinknagels) .

De markeringen (lood) op het herstelwerk kunnen van kleur veranderen afhankelijk van de weersomstandigheden en door de vele aanrakingen van moslims die bezig zijn met de Tawaaf. Soms wordt er een glanzend zwart pasta overheen gesmeerd om de steen verder te beschermen tegen de natuurlijke (opkomende) elementen en contact met mensenhanden. Dit herstelwerk vindt regelmatig plaats.

Het is ons voorgeschreven om deze hoek (Yemeni) aan te raken, zonder het te kussen of “Allah is de Grootste” te zeggen. Als je het niet kan aanraken dien je niets te doen omdat onze Profeet (salla Allahu 3alayhi wa sallam) dat niet heeft overgeleverd.

 

 

Sjiieten over de steen en Kaaba

De meeste sjiieten vandaag de dag hebben zich laten wijsmaken door hun leiders, dat deze hoek ieder jaar tijdens de ramadan op een wonderbaarlijke manier zal openen en dat de hoek een bewijs is dat Ali (radia Allahu 3anhu) in de Kaaba is geboren. Hier is niets van waar. Integendeel, het zijn mythische sjiitische verzinsels die je vaker terug vindt binnen het sjiisme. Lees ons uitgebreide artikel hierover.

Lees ook de volgende twee verhelderende artikelen over dit onderwerp!

clip_image001_0009

De oude nagels die de historische steen bijeenhouden. De pasta is door de vele aanrakingen beschadigd geraakt.

clip_image001De zwarte pasta wordt gebruikt om de steen te beschermen.

clip_image001_0007

Een ander kleur pasta die ervoor zorgt dat de antieke steen niet beschadigd raakt door de aanrakingen van moslims.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *