Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

De FSA zal zeer spoedig over grond-lucht raketten (SAM’s) beschikken.

De FSA zal naar verwachting over drie weken beschikken over grond-lucht raketten. Slechts enkele groeperingen binnen de FSA krijgen de beschikking over de wapens, waarmee Russische aanvalshelikopters en laagvliegende straaljagers uit de lucht kunnen worden geschoten. Dat meldt een anonieme FSA-commandant uit Hama.

De Russische luchtmacht terroriseert steden die in handen zijn van de Syrische bevolking (FSA). Honderden burgers zijn sinds de Russische interventie in Syrië gedood door clustermunitie en andere wapens.

Op videobeelden is te zien dat Russische Mi-24 Hind-gevechtshelikopters lukraak ongeleide raketten afvuren op civiele gebieden in Hama en Aleppo.

Proxyleveringen

Geselecteerde soldaten van het Vrij Syrische Leger zullen naar onze verwachting beschikken over de FIM-92 Stinger RMP (herziende versie) of Chinese FN-6 Manpads.

In tegenstelling tot de meeste andere Manpads (draagbaar luchtverdedigingssysteem) beschikt de FIM-92-2 over een geavanceerdere doelherkenningssysteem waarbij de Russische misleidings-tegenmaatregelen (zoals ECM, flares, chaff) weinig uit zullen halen.

Gevaar civiele luchtvaart

Er kleven verschillende risico’s aan de levering van grond-lucht raketten aan opstandelingen in Syrië. Corrupte soldaten kunnen de wapens onder andere doorverkopen aan groeperingen of terroristen die met de wapens civiele vliegtuigen uit de lucht kunnen schieten. Mede hierdoor staan leveranciers niet te popelen om de FSA te voorzien van dergelijke wapens.

 

UPDATE 19-4-2016: Zoals verwacht hebben verscheidene FSA-manschappen de beschikking gekregen over (vooralsnog) de FN-6 Manpad. Waarschijnlijk zijn hiermee de afgelopen weken ten minste 2 vliegtuigen uit de lucht geschoten.

https://youtu.be/olsSMGdeg44

 

 

sam711

 

Syrie wordt Rusland

 

stop rusland in syrie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *