Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

De Iraanse dictatuur wordt nogmaals gered… door het westen.

“Is dit wel wat het Westen wil?”

Op 26 september stemde het Britse Parlement in met het initieren van een militaire tegen IS. Zo’n stemming kan worden toegejuigd, maar waarom hebben al deze (westerse) landen niet eerder ingegrepen in Syrië? Een jaar geleden heeft de Syrische dictator, Bashar Al-Assad, ruim 1400 burgers vermoord door een chemische aanval te laten uitvoeren op Ghouta met sarin.

Nu wij (de Nederlandse overheid) heeft besloten om in Irak (en in de nabije toekomst ook in Syrië) luchtaanvallen uit te voeren, kan dat nare consequenties hebben voor zowel ons land alsook het Midden-Oosten zelf.

Het probleem is namelijk dat, ondanks dat IS (of in ieder geval leden daarvan) terreurdaden hebben gepleegd, deze daden letterlijk in het niets vallen wanneer we deze daden vergelijken met daden van andere groeperingen, die de Nederlandse overheid op dit moment direct steunt.

De Koerdische en Sjiitische milities in Irak die ons luchtsteun ontvangen, hebben net als IS massaslachtingen uitgevoerd. Deze week verscheen er een artikel op deze website met enkele video’s waarin onschuldige Irakezen (soennieten) werden geëxecuteerd door niemand minder dan Iraakse soldaten en milities loyaal aan het Iraakse regime.

Bashar Al-Assad is direct verantwoordelijk voor de moord op ruim 200.000 mensen. Miljoenen mensen zijn gevlucht. Tot nu toe zijn er in Syrië ruim 20 gifgasaanvallen geregistreerd. Blijkbaar is dit alles niet genoeg voor Barack Obama om zijn zogenaamde “red-line-policy” uit te voeren omdat Bashar Al-Assad net als de Iraakse en Iraanse leider de Sykes-Picot overeenkomsten in stand houden.

We weten nog allemaal dat de Franse en Amerikaanse straaljagers gereed stonden op het tarmac om luchtaanvallen uit te voeren op de Syrische dictator.

Toen Al-Qaeda (Jabhat Nusra) zag dat het Westen niet ingreep na de chemische aanval op Ghouta, zagen zij hun kans schoon om hierop in te spelen.

“Jabhat Nusra heeft de beelden van de gedode kinderen en vrouwen verspreid via de media, om de wereld te laten zien dat de Syrische burgers op niemand hoeven te rekenen; zelfs niet wanneer baby’s slachtoffer worden van een gifgasaanval.”

Sindsdien (Augustus 2013) zijn veel moslims vanuit het Westen vertrokken naar Syrië.

Er zijn enkele verschillen tussen Al-Qaeda (Jabhat Nusra in Syrië) en IS. Al-Qaeda is een wereldwijde organisatie zonder een zekere thuisbasis, terwijl IS een extremere ideologie aanhangt en daadwerkelijk land inneemt.


Tot nu. Na de interventie van de coalitie/het Westen in Irak, heeft IS haar pijlen óók gericht op het Westen. Hiervoor richtte IS zich voornamelijk op de regimes in Syrië, Irak en Iran die hun bewoners vaak achterstelden waardoor bevolkingsgroepen van de bovengenoemde landen zich sneller aansluiten bij IS.

Helaas zijn de eerste tekenen hiervan al duidelijk. De afgelopen maanden zijn drie Amerikanen en Britten onthoofd.

In een recentelijk vrijgegeven geluidsfragment heeft de woordvoerder van IS, Abu Mohammed al-Adnani zijn aanhangers opgeroepen om Westerlingen te vermoorden. Binnen twaalf uur na het publiceren van zijn oproep, heeft een Algerijnse groep die sympathiseert met IS een Fransman onthoofd.

Hiermee heeft IS voor het eerst een slachtoffer gemaakt in het buitenland.

IS begint na de interventie op een wereldwijde organisatie te lijken die door de aanvallen, naar ons mening, juist wordt gesterkt in plaats van wordt verzwakt.

De reden dat we dit zeggen, is omdat IS binnen Syrië en Irak meer steun zal krijgen van, en zal alliëren met andere groepen waarmee zij voorheen in de clinch zaten zoals Jabhat Nusra en andere (gematigdere) groepen.

Boven alles moet men begrijpen, dat ondanks dat de VS heeft aangegeven dat ze met de interventie de “yazidis” willen steunen, de ononderbroken aanvallen op IS op dit moment de sjiitische terreurmilities en de Iraakse (en Iraanse) dictatoriale overheden steunen.

De sjiitische terreurmilities zijn net zo extreem en onmenselijk als de “soennitische” variant. 

 

Van over de gehele wereld kijken soennieten toe hoe de VS, het Westen, de Iraakse overheid en de Iraanse overheid gezamenlijk een “tegenstander” bevechten, terwijl alle soennieten weten hoeveel onrecht Bashar de Syrische soennieten heeft aangedaan. Terwijl alle soennieten weten hoeveel soennieten er zijn afgeslacht in Irak na de Amerikaanse/Iraanse invasie in Irak van 2003. Terwijl de soennieten weten dat de Iraanse overheid burgers in eigen land achterstelt (soennieten, bahai, christenen).

“Toen de 200.000 soennieten in Syrië en Irak werden uitgemoord door de (sjiitische) overheden, deed niemand iets, maar nu enkele duizenden niet-soennieten worden vermoord, staat ineens iedereen op.”

Sinds de burgeropstand in Syrië in 2011 is begonnen, is het masker van Hezbollah en Iran gevallen; decennia van leegpraat jegens Israël heeft er niet voor gezorgd dat ook maar 1 raket vanuit Tehran richting Tel-Aviv is afgevuurd, maar toen de soennieten opstonden tegen onderdrukking, stonden alle sjiitische terreurgroepen en overheden op om de opstanden bloedig neer te slaan.

De romantische foto-momenten tussen David Cameron, President Hollande en Iran’s dictator Rohani de afgelopen week tijdens de Algemene Vergaderingen in New York zorgt ervoor dat niemand meer kan twijfelen aan het feit dat alle huidige overheden in het Midden-Oosten slechts werken voor het belang van het Westen.

Iran? Iran lacht zich rot. Voor de derde keer in de afgelopen 13 jaar heeft het Westen ervoor gezorgd dat de “Grote Satan” Iran van haar ondergang is gered.

De eerste keer tijdens de strijd tegen de Taliban in 2001. Vervolgens tegen Saddam Hussein en tot slotte nu, tegen IS.

Is dit wat het Westen wil?

 

Oproep aan de Tweede Kamerleden.

Met dit artikel willen we de Tweede Kamer er tevens op wijzen dat onze inmenging in Irak niets zal uithalen. We gooien slechts olie op het vuur. Het Midden-Oosten, en voornamelijk Irak, zal altijd een warboel zijn waarin chaos heerst.

Hoe kan men met onze belastingcenten
strijden tegen de ene extremen, terwijl we dan tegelijkertijd een andere extreme bijstaan?

De mensen in het Midden-Oosten moeten hun problemen zelf oplossen.

 

Wat is de oplossing?

We hebben het enkele malen eerder geroepen: doe iets aan de oorzaak van het bestaan van IS. IS zal als sneeuw voor de zon verdwijnen wanneer de bevolking meer vertrouwen krijgt in andere groepen dan IS, en dit kan worden bewerkstelligd door een rechtvaardige regime, die niet sektarische is ingesteld, te installeren in Irak. Omdat dit ons onwaarschijnlijk lijkt, is de enige echte oplossing het opdelen van Irak in ten minste drie delen.

 

Vertaald en aangevuld door Rob, Senad en Abu Hudhayfa.

Door: Olivier Guitta, voor MMedia.com (Libanon)

Olivier Guitta is een veiligheids en geo-politieke consulent voor bedrijven en overheden. Twitter: @OlivierGuitta

https://now.mmedia.me/

 

Assad lijkt op hitler

De lachende derde. 200.000 slachtoffers zijn geen “red line”.

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. AMNESTY: Sjiitische milities in Irak vermoorden soennieten wegens IS. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] tegen IS, steunen wij direct dit soort terreurgroepen. Hoe slim is het eigenlijk om je tegen “soennitische terreurgroepen” te keren,…
  2. Bashar verliest Idlib, doodt christenen, gevangenen en zet gifgas in! | Sjiieten-ONTMASKERD - […] Iraanse overheid helpt de dictator. De VS vindt het blijkbaar niet noodzakelijk om in te grijpen in Syrië, ‘red…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *