Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

De nieuwste strijd in Irak: Turkmenen (sjiitische milities) tegen de koerden (Peshmerga).

In Noord-Irak is, naast alle chaos in dat land, een nieuw front geopend tussen de verschillende strijdgroepen. Er lijkt een nieuwe, opkomende oorlog in de maak te zijn tussen (Turkmeense) sjiieten en koerden. De sjiitische terreurmilities, gesteund door het Iraanse regime, zijn de strijd al in enkele gebieden aangegaan met de Koerdische Peshmerga-terroristen. In Khurmatu (Koerdisch-Irak) zijn ten minste 21 mensen gedood na vuurgevechten tussen de Peshmerga en Turkmeense sjiieten. De partijen gingen de strijd met elkaar aan nadat een sjiitische konvooi weigerde te stoppen bij een Koerdische checkpoint.

Ook in andere delen in Irak waar de sjiieten het voor het zeggen hebben komen meldingen dat Koerden worden aangevallen en Koerdische vlaggen worden vertrapt.

De Koerden worden ook volgens Human Rights Watch massaal gediscrimineerd en achtergesteld in Iran en de autoritaire sjiitische literatuur. In Iran worden regelmatig Koerden (alleen maar omdat ze soenniet en Koerd zijn) opgepakt en geëxecuteerd. Onder het regime van de Iraanse dictator Hassan Rohani worden dagelijks ruim 3 burgers geëxecuteerd. Ook wordt het de Koerden in Iran regelmatig verboden om de Eid-gebeden in moskeeën te verrichten.

Het gedrag van de Iraanse (en ook de sjiitische Iraakse) overheid wordt gevoed door sjiitische literatuur waarin Koerden, negers en Arabieren massaal worden gediscrimineerd. In de welbekende sjiitische boek al Kafi, Fil Furuh, wordt zelfs gesteld dat het Koerdische volk “deel uitmaakt van de duivels”.

De Arabieren en Koerden in de regio dienen te worden verlost van alle terreur en discriminatie die hen teistert.

fartisan

Een Koerdische vlag wordt door Iraakse sjiieten uit Karbala vertrapt.

De door de VS-gesteunde sjiitische oorlogsmisdadiger, Abu Azrael, bedreigt de Peshmerga en Koerdistan met vernietiging.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *