Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Geloven sjiieten dat Ali de laatste Profeet is?

Veel mensen beschuldigen de (reguliere Twaalvers) sjiieten ervan te geloven dat de Aartsengel Gabriël (alayhi salaam) een “fout” zou hebben gemaakt, en de boodschap eigenlijk aan Ali (radia Allahu 3anhu) moest overhandigen in plaats van de Profeet Mohammed (salla Allahu alayhi wa sallam).

Dit is een missconceptie. De huidige sjiieten geloven theologisch gezien NIET dat “Ali de Profeet moest zijn”. Deze overtuiging komt echter niet zomaar uit de lucht vallen. Eeuwen geleden was er een sekte binnen het sjiisme die precies deze overtuiging droeg: “Ali leek veel op de Profeet, dus zeggen wij dat Gabriël een fout heeft gemaakt.”. Ali was de Profeet.  Deze sjiitische subsekte heet Al-Ghoraabiyyah (De kraaiachtigen). Ze werden de “kraaiachtigen” genoemd omdat kraaien ook veel op elkaar lijken.

Deze groepering is nu al een lange tijd uitgestorven.

Wat de meeste sjiieten (en het sjiisme in haar totaliteit) echter prediken, komt in de praktijk zo goed als overeen met de bovenstaande overtuiging. Hoe zelden wordt de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) in sjiitische boeken genoemd? Hoe vaak vinden we namen als “Ali” en “Hussein” op sjiitische websites en waarom gaan vrijwel alle sjiitische bijeenkomst over anderen dán de Profeet Mohammed? Draait de Islam om het monotheïsme, of volgers van de volgers daarvan? Hoeveel sjiieten hebben het sjiisme wel niet verlaten omdat ze zichzelf dit soort vragen stelden?

De Ghoraabiyyah-sekte mag dan wel zijn uitgestorven; de vergoddelijking van de Metgezel Ali, radia Allahu 3anhu, gaat door. Sjiitische subsektes als de Alevieten en de Alawieten prediken een overtuiging die in de buurt komen van wat de Ghoraabiyyah-sekte predikten.

 

Al met al is het voor moslims belangrijk om de normale sjiiet hier niet op aan te spreken, maar daarentegen de sjiiet vragen te stellen over hoe vaak de namen van “volgelingen” (Ali, radia Allahu 3anhu) worden opgenoemd, en hoe vaak de naam van de “leraar” (Profeet Mohammed, salla Allahu 3alayhi wa sallam) wordt opgenoemd in sjiitische boeken, literatuur, websites en bijeenkomsten.

We hopen dat dit een verhelderend artikel is, en doen hiermee tevens een beroep op de sjiieten om hun sekte te onderzoeken. De “normale” sjiiet is het slachtoffer van wat hun grootvaders, geleerden en imams prediken (zie video’s hieronder). De normale sjiiet is het mikpunt van spot omdat sjiitische geleerden niet alleen de Koran, maar ook de logica en realiteit tegenspreken. Niet incidenteel, maar systematisch waardoor het sjiisme met al haar nonsens zich heeft ontplooid tot een verdorven anti islamitische religie.

 

 

 

 

One Comment

 1. السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

  Macha Allah! Mooie artikel. Moge de mensen door middel van dit artikel er baat van hebben.

  Al ghurabia beschuldigden dat de engel Gabriel (vrede zij met hem) een “fout” heeft gemaakt bij het overbrengen van de boodschap? Omdat Ali رضي الله عنه en de profeet صلى الله عليه وسلم zo veel op elkaar leken? أعوذ بالله !! Ik zoek mijn toeclucht bij mijn Heer, van deze bijzondere, extreme, achterlijke gedachten goed!! Is het niet zo dat je dan indirect, de Heer (Allah) van Gabriel, beschuldigd van een fout?!

  Dachten (denken) zij dan niet na??!

  De profeet mohammed was 40 toen hij de boodschap kreeg. Ali was op dat moment nog een kind van rondt 10 jr oud? Kon Gabriel het verschil niet zien tussen een volwassen man en een kind?

  Dus hoezo leken zij zo veel op elkaar??

  Daarbij had de profeet als volwassenen man een volle baard. En we mogen aannemen dat Ali als kind geen baardgroei had!

  Gabriel was daar ook blind voor?

  En dus nogmaals, hoezo leken zij zo op elkaar!?

  Abu Hudaifa

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.