Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Groot ayatullah Sistani, een “Thuglife Outlaw”, mét tattoos!

Een sekte die vanaf diens bestaan tot aan vandaag de dag de fundamenten van de Islaam heeft veranderd naar de eigen wensen en begeerten is het Shi’isme. Niet alleen strookt deze sekte niet met de funderingen van de Islaam, en niet alleen hebben de Shi’a op het gebied van aqeedah [credo] vaststaande Qur’an verzen genegeerd en gewijzigd, ook hebben ze de wetgevingen in de jurisprudentie aangepast, waardoor een zaak dat toegestaan is, wordt verboden, en een verboden zaak wordt toegestaan.  De bronnen die de islamitische gemeenschap gebruikt zijn uiteraard de Qur’an en de authentieke hadith. Over bepaalde zaken bestaat een consensus dat bekrachtigd is door authentieke bewijzen uit de Qur’aan en de Ahadith. Mochten de bewijzen niet sufficiënt zijn, dan kan er op basis van qiyaas [i.e. analogie] tot een correct oordeel worden gekomen. Het feit dat het roken van wiet niet is toegestaan, is voornamelijk gebaseerd op de stelregel vanuit de Qur’aan om zichzelf geen onrecht aan te doen, en het feit dat zelfdoding op meerdere plekken is verboden.

Een voorbeeld hiervan is de kwestie van de tatoeages. Het verbod hiervoor is binnen de islamitische wetgevingen en binnen de gemeenschap gekend en bekend. Dit verbod is onder andere te bekrachtigen a.d.h.v. de duidelijke en authentieke overleveringen, zoals:

In  al-Saheehayn it is narrated that ‘Abd-Allaah ibn Mas’ood (may Allaah be     pleased with him) said: “May Allaah curse the women who do tattoos and those for whom tattoos are done, those who pluck their eyebrows and those who file     their teeth for the purpose of beautification and alter the creation of     Allaah.” (al-Bukhaari, al-Libaas, 5587; Muslim, al-Libaas,     5538).

http://islamqa.info/en/20283

Bovendien kan deze kwestie worden bekrachtigd door “Qiyaas, oftewel analogie. Een concept die de Shi’a niet accepteren. Zo zegt Allah subhana wa ta’ala het volgende:

وَّ لَاُضِلَّنَّہُمۡ وَ لَاُمَنِّیَنَّہُمۡ وَ لَاٰمُرَنَّہُمۡ فَلَیُبَتِّکُنَّ اٰذَانَ الۡاَنۡعَامِ وَ لَاٰمُرَنَّہُمۡ فَلَیُغَیِّرُنَّ خَلۡقَ اللّٰہِ ؕ وَ مَنۡ یَّتَّخِذِ الشَّیۡطٰنَ وَلِیًّا مِّنۡ دُوۡنِ اللّٰہِ فَقَدۡ خَسِرَ  خُسۡرَانًا مُّبِیۡنًا  ﴿۱۱۹﴾ؕ

4:119 En ik zal hen doen dwalen en ik zal hun ijdelheid opwekken en ik zal hen bevelen de oren van het vee te snijden en ik zal hen bevelen de schepping van Allah te veranderen”. En wie in plaats van Allah de Satan tot beschermer neemt, die zal waarlijk een duidelijk verlies lijden. [Surah An Nisaa]

Deze kwestie is een duidelijke zaak voor de gelovigen. Dit is echter wat degrootste Shi’itische geestelijke van dit tijdperk te zeggen heeft over permanente tatoeages:

119 السؤال:
هل رسم الوشم الدائم على الجسم حرام ونجس ؟.. وهل يبطل الصلاة ؟
الفتوى:
لا يحرم ، وليس بنجس ، ولا يبطل الصلاة .
Bron: Fatwa database Ayatullah Sistani, http://www.alseraj.net/ar/fikh/2/?ZNlpQvF2k21075093989&91&120&4, geraadpleegd op 23 aug, 2013.
 

Vertaling:

Vraag: Is een permanente tatoeage op het lichaam haraam [verboden] en najis [onrein], en maakt het de wudoe [rituele reiniging] ongeldig?

Antwoord: Het is niet verboden, noch is het najis [onrein], en het maakt de rituele reiniging niet ongeldig.

Op z’n Amerikaans gezegd: ”Enough said“, keep it GANGSTA!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *