Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Het nut van de Shi’a 12e imam?

De shia 12e Imam die al meer dan 1000 jaar aan het schuilen is (Al Kafi) dient volgens de credo van het Shi’isme en Shi’a in het algemeen de mensheid te leiden, Leiding en supervisie is de essentie van de shia onfeilbare Imam (die in feite nooit is geboren en Hassan al Askari zijn vrouw geen kind kon krijgen, en waarvoor zijn broer en moeder getuigden).

Maar for the sake of the argument zullen we aannemen dat deze persoon in de fictie van het Shi’isme bestaat, wat is dan zijn nut als die voor duizenden jaren aan het schuilen is?

Aangezien logica geen rol speelt in het Shi’isme, zal ik enkele citaten van Muhammad Asif Muhsini [Shi’a grootgeleerde, verschijnt vaak op satelliet zenders] plaatsen om deze kwestie voor de Shi’a uit te leggen. Ayatullah Muhsini, grootgeleerde van de Shi’a in Afghanistan en leerling van Ayatullah Kho’i heeft vast wel meer kennis hierover:

Zijn boek, Mashra’at Bihaar al Anwaar:

MOHSINI_BOOK

 

ayatollah_mohseni

 

In zijn gerenommeerd boek genaamd ‘‘Mashra’at Bihaar al Anwaar” volume 1 p.408 zegt Muhsini over de schuilende Imam:

 

mohsini1_ghayba

 

Vertaling: ”Deze ghaybah neemt al meer dan duizend jaar plaats en misschien zal het voortduren tot in de duizenden of miljoenen jaren. De gelovigen die in deze tijd [van de ghaybah/oculatie] leven, hebben hebben geen profijt van hun verborgen Imam [Moge Allah zijn terugkomst bespoedigen] in Usool of Furuh [i.e. credo of jurisprudentie van het geloof], en al hetgeen verder gezegd is, zijn niets anders dan illusies en ficties die met de denkbeelden van mensen spelen”.

In volume 2, pagina 223 zegt hij:

mohsini2_ghayba

 

vertaling: ”Het is onmogelijk voor ons om te zeggen dat we profijt hebben van hem (i.e. de shia mehdi) in religieuze zaken gedurende zijn oculatie (schuil periode),behalve voor degenen die zijn bestolen van hun intellect/verstand”.

Hij zegt dus, degenen die geloven dat de Mehdi de shia leidt en dat de shia ayatullahs in contact staan met deze spiderman figuur, die mensen zijn bestolen van hun intellect!

Hij vervolgt in volume 1, p.82 in de voetnoot:

 

mohsini3_ghayba

 

vertaling: ‘‘En wat voor nut heeft de kennis van de Imams: wanneer de Mukallafun (i.e. Shia) hiervan (i.e. de kennis) zijn onthouden voor duizend jaar en het zal misschien een biljoen jaar duren”.

We vragen de Shi’a, aangezien het Shi’isme claimt dat de Mehdi de massa’s leidt, de wereld beheert, de duaa verhoort volgens de Shi’a, machtig is, het meest geleerd is, de echte Qur’an bij zich heeft, wat is het nut van deze Mehdi geweest gedurende de DUIZEND jaar en meer?

Waar was hij gedurende de slachtingen van de Muslims? Waar is hij nu? En waarom lezen we in het meest autoritaire en authentieke shia boek, Al Kafi dat de 12e shia imaam BANG is ?

– محمد بن يحيى، عن جعفر بن محمد، عن الحسن بن معاوية، عن عبدالله بن جبلة، عن عبدالله بن بكير، عن زرارة قال: سمعت أبا عبدالله عليه السلام يقول: إن للقائم عليه السلام غيبة قبل أن يقوم، قلت: ولم؟ قال: إنه يخاف – وأومأ بيده إلى بطنه – يعني القتل

”Ik hoorde (Imam) Abu Abdallah (AS) zeggen: ”De persoon die de macht zal grijpen op aarde zal uit het zicht van de mensen verdwijnen, voordat hij dat doet (i.e. de macht op aarde zal hebben). Ik vroeg toen, ”Waarom zal hij dat doen? (i.e. schuilen)? Hij zei: ”Hij zal bang zijn” en toen wees hij (de imam) naar zijn borst wijzend naar dat hij vermoord zou kunnen worden”.

Bron: Al Kafi, volume 1, overlevering 9

Hetzelfde is opgenomen in vele andere boeken waaronder كتاب الغيبة – محمد بن إبراهيم النعماني – الصفحة ١٧٠ Kitaab al Ghaybah van Muhammad bin Ibrahim an Nu3maani, p.170

Online: shiaonlinelibrary

One Comment

 1. Ya wayleeee jullie ontkennen zelfs over Imam el Mahdi 3ajal Allah farajo? Wat zijn jullie voor mensen.. :S ”ie in feite nooit is geboren en Hassan al Askari zijn vrouw geen kind kon krijgen, en waarvoor zijn broer en moeder getuigden).”

  Hij is WEL de zoon van Imam el Hassan el 3askare as. Allah yehdikom

  EDIT ADMIN: Kom niet met ontkenning; dit zijn jullie eigen boeken. Het staat steenvast, zelfs shia geleerden bevestigen het. Wij erkennen de ECHTE Mahdi, maar niet jullie Mahdi al Dajjal!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jihad en het Sjiisme: De VS tegen Soennieten. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] Imams (verzonnen sjiitisch concept), ‘Imam Mahdi’, zou op dit moment leven (hij leeft volgens sjiieten al ruim 1200 jaar…
 2. Imām Al-Bāqir spreekt goed over Abu Bakr | Sjiieten-ONTMASKERD - […] Imams” allemaal moslims/soennieten zijn, op de “Twaalfde Imam”, die nooit bestaan heeft. In tegenstelling tot wat de Shi’a claimen,…
 3. Sudan roept de Iraanse taqiyyah een halt toe, net als veel andere landen. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] en onnatuurlijke ideologie. Het geld van arme Iraniërs wordt onder het mom van “Khums (het helpen van de verborgen…
 4. De Mahdi (volgens moslims en een weerlegging op de sjiitische “Mahdi”) | Sjiieten-ONTMASKERD - […] In een ander artikel hebben we uitgebreid gesproken over het “nut van de sjiitische Imam”. Hierin vertelden we dat,…
 5. Hoe Khomeini tieners met een smoesje de mijnenvelden opstuurde. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] aan de frontlijn zou verschijnen om hen aan te moedigen. Het zou hier gaan om de (verzonnen)  12e imam,…
 6. Drie “onfeilbare” sjiitische imams, drie tegenstrijdige antwoorden! | Sjiieten-ONTMASKERD - […] De mainstream sjiieten (twaalver imami’s) dienen te geloven dat de “twaalf imams” totaal onfeilbaar (=goddelijk) zijn, en dus niet…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *