Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Het “Syrische Leger” is totaal uiteen geklapt, onbestaand….

De Syrische dictatuur, onder leiding van Bashar Al-Assad, is na bijna 5 jaar oorlog verantwoordelijk voor ruim een kwart miljoen doden, voornamelijk burgers.

Hoe kan het toch, dat zo’n wrede regime in staat is om zoveel burgers te doden en ontheemden? Is het niet zo dat zo’n bruut regime binnen korte tijd uiteen zou vallen, omdat de soldaten uiteindelijk ook maar mensen zijn?

Deze vragen heeft iedereen zichzelf wel eens gesteld. En dat mag, want we leven in Nederland. Met dit artikel hopen we de militaire situatie in Syrië voor de leken onder ons te verhelderen. Hierbij maken we gebruik van een tijdlijn

De Assad-dynastie tot 2011

De macht in Syrië is voornamelijk in handen van de Alawitische minderheid. De vaak arme Alawieten werden door de Fransen gerekruteerd om te infiltreren in de Syrische samenleving en dienden samen andere minderheden (als Baath-partij) als een soort voorhoede tegen de Soenitische meerderheid die door de Fransen als nationalisten en anti-Frans werden gezien. 

Onder die nationalisten was er een groep genaamd de Moslim Broederschap die streefde naar een soenitisch islamitische Syrische staat. De Baath-partij onder leiding van oud-president Hafez Al-Assad damde de vele aanslagen van de Moslim Broederschap in en maakte na een burgeropstand in de stad Hama (1982), het bolwerk van de Moslim Broederschap, korte metten met de stad. Tienduizenden mensen kwamen om. Hafez Al-Assad keerde triomfantelijk terug naar Damascus en vierde feest, terwijl er kilometers verder dus een slachting had plaatsgevonden.

Lange tijd bleef de Baath-partij aan de leiding. Oppositie hiertegen werd niet getolereerd en mensenrechten werden geschonden. Na de dood van Hafez Al-Assad (2000) nam zijn zoon Bashar Al-Assad het stokje van hem over en deed een opmerkelijk “liberale” toespraak tijdens zijn inauguratie. Hij beloofde een rooskleurige toekomst. Na een jaar bleef niets van zijn belofte over. Arrestaties, uitbuitingen en zelfs executies bleven doorgaan. Het gewone volk bleef onderdrukt. Het was wachten op de vlam in de pan en die kwam er in de vorm van de Arabische lente. 

De burgeropstand van 2011

Gesterkt door de Revoluties in andere Arabische landen, zagen de burgers in Syrië hun kans schoon om óók voor vrijheid en rechtvaardigheid te demonstreren. Alle Syriërs waren bang voor de geheime dienst en de shabiha (Syrische stasi), maar dat kon de pret niet drukken. “Samen staan we sterk!”

En toen herhaalde Bashar Al-Assad wat zijn vader, Hafez, in 1982 ook deed: in communistische stijl trachten de burgerbevolking monddood te maken, zodat de opstand zou stoppen. Niets is minder waar. Van over het hele land begonnen Syriërs massaal te demonstreren tegen de ASS-ADISTISCHE onderdrukking. Het Syrische leger, dat onder leiding van Bashar de opdracht kreeg om de burgers in bedwang te houden, voerde zijn bevel in het begin niet helemaal uit. Een groot deel van de Syrische soldaten koos dit maal namelijk voor de burgers (en Syrië!).

Assad’s soldaten weigerden om mee te doen aan zijn spelletjes…

2011: Het leger valt uiteen, de strijd barst los

Syrische generaals, kolonels, soldaten en rekruten kozen massaal de kant van de burgers. De overgelopen Syrische soldaten sloegen hun handen ineens en richtten een verenigd anti-Assad leger op, namelijk de FSA, oftewel de Free Syrian Army.

De Free Syrian Army had de macht, kennis en wapentuig om in no-time het Assad regime ten val te brengen. Ongeveer 45% van het oorspronkelijke Assad-leger liep over! Een groot deel van de rest is gevlucht, gedood of hebben zich teruggetrokken naar Alawitische gebieden.

Maar een dictator zou geen dictator zijn, als soortgelijke dictaturen Assad niet zouden steunen.

2012: Zio-sjiitische onderdrukkende entiteiten doen hun intrede

Binnen een jaar na het begin van de opstand meldden wij dat het Assad-regime direct en indirect wordt gesteund door Iran. In de eerste instantie (begin 2012) stuurde Iran adviseurs van de Revolutionaire Garde naar Damascus om de opstand neer te slaan. Al snel mengde de Libanese sjiitische terreurgroep “Hezbollah” zich met de strijd. Israël? De lachende derde. Iran, Assad en Hezbollah maakten hun achterban namelijk altijd wijs dat zij “tegen Israël” zijn en “Israël van de kaart zullen vegen!”, maar voor eens en altijd was het voor iedereen duidelijk geworden; de vijand van Assad, Hezbollah en Iran is geen “Israël”, maar de burgerbevolkingen in het Midden-Oosten.

Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah gebruikte taqiyyah om de wereld wijs te maken dat “wij niet in Syrië zitten!”. Ook Iran speelde het spelletje mee.

Terwijl de Syrische bevolking en de FSA in staat waren om het regime relatief snel omver te werpen, ontstond er een proxy-oorlog. Nu de sjiitische entiteiten hun “sjiitische” Assad bijstonden, konden soennitische landen en mensen niet meer achterblijven.

Het leger van Assad (of wat ervan over was) beschikte over een luchtmacht, marine, inlichtingen en geavanceerde tanks. De FSA beschikte over de helft van de tanks, weinig munitie en weinig internationale steun.

2012: Arabische landen reageren op de Iraanse inmenging

Arabische landen konden niet achterblijven: als het volk ervoor kiest dat zij een nieuwe regering eisen, en als zelfs het leger voor de helft overloopt; dan is het voor eenieder duidelijk aan welke kant de waarheid staat. Eind 2012 dook steeds meer bewijs op waarop te zien is dat Iraanse en Hezbollah-strijders voor Assad strijden tegen de heldhaftige Syrische bevolking. Hezbollah geeft later toe dat zij in Syrië aanwezig zijn.

Enkele landen, zoals Qatar, Saudi-Arabië, de VS en Turkije hebben een antwoord klaarstaan voor de FSA-groeperingen: Net als dat sjiitische terreurentiteiten het regime steunen, zullen wij de opstandelingen voorzien van wapentuig.

De FSA kreeg mondjesmaat geld en wapentuig (voornamelijk TOW-anti tank raketten) van de Arabische landen zodat zij geen terrein zouden verliezen.

2013 en later: de extreme revolutie

Het Assad-regime krijgt steeds meer steun van buitenlandse sjiitische terreurentiteiten. Naast de Iraanse Revolutionaire Garde en Hezbollah, krijgen talloze andere sjiitische terreurgroepen met overheidssteun wapens om naar Syrië uit te reizen tegen het Assad-regime.

Bahrain, Jemen, Pakistan, Afghanistan en Irak: uit deze landen werden tienduizenden sjiieten geronseld door Iran om, na een korte training in Tehran, voor Assad te strijden in Syrië.

De situatie verergert, er worden door alle groepen misdaden gepleegd. Onder de opstandelingen had men seculiere, religieuze, jihadistische en extremistische groeperingen. De opstandelingen waren het er niet altijd met elkaar eens, en dus ontstonden er meerdere groepen die tegen elkaar streden. De meest extremistische groep, IS, heeft hiermee net als Iran roet in het eten gegooid. De revolutie is gekaapt!

2014: Assad, de lachende dictator

Ondanks dat Assad veel terrein heeft verloren, was 2014 een jaar waarin Assad “tevreden” was. Assad kreeg steun van alle sjiitische entiteiten uit de regio, Assad kon doen wat hij wil (jawel, ook chemische aanvallen uitvoeren!). Obama’s “red lines” stelden niets meer voor…. Assad voelde zich onsterfelijk!

2015: De Syrische bevolking VS de boze wereld

En de Syrische bevolking dan? Die is verraden door de mensheid. Assad creëerde miljoenen vluchtelingen door zijn extreem wrede aanpak (bermbommen, verdwijningen). Ruim een kwart miljoen doden, voor niks? De Syrische bevolking staat met haar rug tegen de muur. Rusland, Iran, Hezbollah en andere groeperingen hebben Syrië verneukt. Geef Syrië terug aan de Syriërs! Of ja, wat ervan is overgebleven….

Het Syrische Leger bestaat anno 2015 niet meer. Slechts 10 tot 20% van de pro-Assad soldaten zijn Syrisch. De rest zijn buitenlandse huurlingen. Doorgaans voeren Hezbollah-terroristen aanvallen uit in de frontlinies, en wordt hun taak overgenomen door minder ervaren Hazara-sjiieten uit Afghanistan. Wat willen zij hiermee bereiken? Een Midden-Oosten waarin miljoenen soennieten zoals de afgelopen 10 jaar worden geregeerd door sjiitische overheden (Irak, Iran, Afghanistan, Syrië, Libanon) is ontoepasbaar! De soennitische bevolking wil loskomen van de onderdrukking!

2016: de oplossing?

Wat moet er gebeuren om vrede te bewerkstelligen in Syrië? Vooraleerst moet de internationale coalitie de Syrische bevolking en FSA-groepen per direct bijstaan. Lever massaal TOW-antitankraketten aan de groeperingen die tegen de Russen, Hezbollah en Iran strijden (Aleppo, Damascus).

*Voorzie tevens Turkmeense en Arabische FSA-strijdgroepen van grond-luchtraketten zodat Syrische transporthelikopters die bomvaten droppen op de burgerbevolking uit de lucht worden geschoten door de FSA.

*Verbiedt illegale nachtelijke transporten tussen Rusland, Iran, Irak en Syrië. Iran transporteert heimelijk soldaten, wapentuig en ander materieel naar Damascus (Mezzeh).

*Stel een No-Fly zone in in het noorden en zuiden van Syrië, zodat de Russische en Syrische straaljagers niet meer in staat zijn om de burgers af te slachten.

*De internationale coalitie dienen hun pijlen zonder pardon te richten op de massamoordenaar Assad. Totdat iemand daadwerkelijk Assad aanvalt, zal er niets veranderen aan de situatie op de grond.

*Zodra de Syrische bevolking merkt dat de wereld aan hun kant staat, en dat er iets wordt gedaan tegen Assad, zal het draagvlak voor extremistische groeperingen (IS) wegvallen. De groepering zal zich moeten terugtrekken en uiteindelijk geen dreiging meer vormen voor de Syrische bevolking.

*Oorlogsmisdadigers (zij die burgers onterecht hebben gedood) dienen door een Syrisch tribunaal te worden berecht. Sleutelfiguren worden geëxecuteerd.

*De Golan-hoogte behoort toe aan Syrië. De Assad-dynastie (Hafez en Bashar) hebben hoogverraad gepleegd en de Golan-hoogte de-facto aan Israël gedoneerd. Het Syrische volk zou dit nooit en te nimmer accepteren.

*Rusland moet de marinebasis in Tartus verlaten en andere (financiële) belangen (ten nadele van de Syrische bevolking) in Syrië opgeven.

bashar

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *