Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

HRW: Iraakse veiligheidsdiensten misbruiken soennitische vrouwen.

BAGHDAD – De Iraakse autoriteiten houden duizenden Iraakse vrouwen onterecht gevangen en stellen hen bloot aan martelingen en verkrachtingen. Tot deze conclusie is Human Rights Watch gekomen. Een rapport dat maar liefst 105 pagina’s bevat documenteert de mishandelingen die er gaande zijn.

Voornamelijk soennitische inwoners in Irak;  mannen én vrouwen, worden achtergesteld.

Er zijn talloze getuigenverklaringen te vinden waarin normale Iraakse burgers hun woordje doen; ook Human Rights Watch heeft het verhaal van 1 vrouwelijke burger op video vastgelegd. Bekijk het resultaat hieronder. (Nederlands ondertiteld)

 

Nadat de Iraanse overheid in 2001 de VS toestemming gaf om Iraans luchtruim te gebruiken, en actief deelnam met het strijden tegen de Taliban, werd het zaadje geplant met de huidige situatie in Irak als resultaat.

Nadat de Taliban (soennieten) werden verdreven uit Afghanistan, wilde toenmalige president van Iran, Mohammad Khatami, dezelfde proef uitvoeren op een andere soennitische buurland, namelijk Irak. Saddam Hussein was net als de Taliban een vijand voor zowel de VS alsook de sjiitische leiders in Tehran.

Toen ook Saddam Hussein werd verdreven, werden voornamelijk Iraanse ballingen naar Baghdad gestuurd om Irak ‘over te nemen’. De Iraanse sjiieten waren de oorlog met Irak niet vergeten, dus moest en zouden er wraakacties komen. Ook de agressies van de voormalige Baath-partij moesten worden vergeld. De Iraakse soennieten zijn hier het slachtoffer van geworden. Al sinds 2003 worden soennieten vervolgd om hetgeen waarin ze geloven. Er zijn verhalen beschikbaar waarin burgers vertellen dat hun kinderen levend zijn gevild, omdat zij de (soennitische) namen ‘Omar’ of ‘Aicha’ droegen.

Terwijl Baghdad vroeger een stad was waarin sjiieten en soennieten vreedzaam naast elkaar konden leven, werden de soennieten door sjiitische milities vermoord en achtergesteld; veel soennieten ontvluchten (noodgedwongen) de stad.

Sindsdien hebben de Iraanse missionarissen in Baghdad er alles van gedaan om de stad te sjiitiseren. Overal in de stad hangen nu pamfletten van grote sjiitische leiders, waaronder de uitgesproken pedofiel ‘Ayatollah’ Khomeini en Meester in Corruptie, ‘Ayatollah’ Khamenei.

De Iraakse (Iraanse) overheid probeert Irak over te nemen. Dit proberen zij voor elkaar te krijgen door sjiitische leiders te promoten op straten.

De Iraakse (Iraanse) overheid probeert Irak (psychologisch) over te nemen. Dit proberen zij voor elkaar te krijgen door sjiitische leiders te promoten op straten.

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zoon van Sheikh Al-Munajjid doodgestoken in Saudi-Arabië door 4 sjiieten. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] namen hebben zoals ‘Omar’ of ‘Aicha’. De Iraakse gevangenissen zitten tjokvol met onschuldige vrouwen, aldus Human Rights Watch. In…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *