Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

HRW: leger Irak doodt soennitische gevangenen

Het Sjiitische Iraakse leger heeft in juni terwijl het op de vlucht was voor ISIS, zeker 255 gevangenen vermoord. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW). Bij de moordpartijen waren bevriende sjiitische milities betrokken. De gedode gevangenen waren soennieten.

HRW beschouwt het doodschieten van krijgsgevangenen als een grove schending van het internationaal recht. “De wereld veroordeelt terecht het monsterachtige optreden van ISIS, maar moet de ogen niet sluiten voor sektarische moordpartijen door het leger en bevriende milities.”

Vijf moordpartijen

De mensenrechtenorganisatie heeft vijf moordpartijen onderzocht. Ze vonden plaats tussen 9 en 21 juni in een periode dat ISIS aan een opmars bezig was.

In de meeste gevallen werden de gevangenen doodgeschoten. Eén keer werden tientallen gevangenen in brand gestoken en zeker twee keer werden er handgranaten in de cellen van gevangenen gegooid.

De regeringstroepen wilden daarmee voorkomen dat de gevangenen zich, eenmaal bevrijd, bij ISIS zouden aansluiten. Ook was het een manier om wraak te nemen voor de moord op door ISIS gedode regeringsmilitairen.

Onderzoek

HRW pleit voor een internationaal onderzoek naar mensenrechtenschendingen en schendingen van het oorlogsrecht van beide partijen, zodat de mensen die erachter zitten ter verantwoording kunnen worden geroepen.

Bron: NOS.nl©

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sjiitische milities plegen massa-aanslag op soennieten in Irak: 73 doden. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] juli werden tevens 255 soennitische gevangenen uitgemoord door sjiitische militieleden en politieagenten. […]
  2. De bloedige geschiedenis van sjiitische milities in Irak. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] en de etnische zuivering van tientallen soennitische dorpen. De sjiitische milities beschouwen iedereen die niet gevlucht is voor de…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *