Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

In de waan van de rechterdij: Imam Mahdi

Bismillah,

Zoals alle Shi’a geloven en de grootgeleerden van de Shi’a door de eeuwen heen hebben gedoceerd, had Hassan al Askari een zoon, die de 12e imam moest voorstellen. Hoewel het Shi’isme nadrukkelijk gebouwd is op het concept van “Imaamah” en “Wilaayah” en hoewel deze concepten nul keer in de Qur’aan zijn genoemd, maar wel bijvoorbeeld de menstruatieperiode van een vrouw, rijst de vraag: “Hoe is de Shi’a Mahdi geboren, en wie was zijn moeder?”.

Een werp op de Shi’a literatuur over de geboorte van de 12e Imam, die eeuwen terug tot tweemaal in occultatie zou zijn gegaan [schuilen uit angst om gedood te worden] in een put, laat blijken dat er nogal wat waanbeelden, mythes en tegenstrijdigheden zijn betrokken bij dit concept, en voornamelijk bij de “geboorte” van de Shi’a 12e imam.

Update 8/2014: Steeds meer sjiitische voormannen stellen de geboorte van de zogenaamde “Shia mahdi” ter discussie!

Te lezen in Bihaar al Anwaar en Jawaahir al Bihaar (Kitaab Taarikh al Hujjah)

يروي القوم أن حكيمة بنت محمد بن علي بن موسى بن جعفر بن محمد بن علي بن الحسين بن علي بن أبي طالب قالت: بعث إليَّ أبو محمد، فقال: يا عمة، اجعلي إفطارك الليلة عندنا فإنها ليلة النصف من شعبان، فإن الله تبارك وتعالى سيظهر في هذه الليلة الحجة وهو حجته في أرضه، فقلت له: ومن أمه؟ قال لي: نرجس، قلت له: والله جعلني فداك ما بها من أثر.

Vertaling:
“Het is overgeleverd van Hakimah bin Ali bin Musa bin Ja’far bin Muhammad bin Ali bin Hussayn bin Ali bin Abu Talib dat ze zei:  Abu Muhammad riep mij en zei: “O tante, eet vanavond met ons, want vannacht is de nacht midden in de maand van Sha’baan, voorwaar, Allah zal vannacht zijn Hujjah openbaren op aarde. Ik vroeg: “Ik vroeg, en wie is zijn moeder”? Hij zei, Narjis. Ik zei: “Bij Allah, ze ziet er niet zwanger uit!”

http://www.alseraj.net/3/index2.shtml?41&50&45&1&1

We lezen bijvoorbeeld in het gerenommeerde boek van de Shi’a grootmeester, Muhammad Baqir al Majlisi, Bihaar al Anwaar volume 51, p.13 het volgende over de geboorte van de 12e imam:

فلم أر بها أثرا من حبل فعدت إليه فأخبرته بما فعلت فتبسم ثم قال لي: إذا كان وقت الفجر يظهر لك بها الحبل

Vertaling:

“Ze spoedde naar Narjis en observeerde haar nauwkeurig maar vond geen teken van zwangerschap, dus ze vertelde dat aan de imam, en hij glimlachte, en zei dat de tekenen na Fajr (ochtend) zichtbaar zouden zijn”

bron: Bihaar al Anwaar, vol.51, p.13. Te controleren opwww.shiaonlinelibrary.com

 

Aangezien de bediende verbaasd was dat de vermeende moeder van de Imam helemaal niet zwanger was, vroeg ze de onfeilbare hierover en hij zou ironisch genoeg gezegd hebben:

قال: إنا معاشر الأوصياء لسنا نحمل في البطون وإنما نحمل في الجنوب، ولا نخرج من الأرحام وإنما نخرج من الفخذ الأيمن من أمهاتنا؛ لأننا نور الله الذي لا تناله الدانسات، فجاءت تنزع خفي، وقالت لي: يا سيدتي، كيف أمسيت؟

Wij de Awsiyaa [imams] worden niet gedragen in de baarmoeders, maar in de rechter dijen van onze moeders, omdat wij het licht van Allah zijn, en we zijn niet in aanraking gekomen met onreinheid”

Hetzelfde staat ook in Madinatul Ma’aajiz van Haashim al Bahraani, volume 8, en andere boeken.

http://gadir.free.fr/Ar/Ehlibeyt/kutub2/Medinetul_Meaciz/8/page1.htm

إنا معاشر الاوصياء ليس نحمل في البطون وانما نحمل في الجنوب، ولا نخرج من الارحام. إنما نخرج من الفخذ الايمن من امهاتنا، لاننا نور الله الذي لا تناله الدناسات

Het is ook niet bekend hoe zijn “moeder” in het echt heette volgens de shia, naast het feit dat ze nooit zwanger was en de 12e imam nooit is geboren/al askari geen zoon had. In de ene riwaaya heette ze Narjis, in de andere Saqil, in een andere Rayhaanah, in een andere Sawsaan, in een andere Hakimah, in een andere Khamt, in een andere Maalikah, in een andere Maryam bint Zayd al Alawiyyah, etc.

De Shi’a van vandaag maken duaa, bezoeken ziyaaraat [tombes], en geven khums (1/5 van het inkomen) aan de zakenlieden van het Shi’isme, terwijl ze in een illusie leven van een 12e Imam die eeuwen terug in een sirdaab [put] spoorloos verdween uit angst voor eigen leven [Al Kafi]. Deze feiten zouden ten minste een beroep moeten doen op de intelligenten en academici onder de Shi’a.

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hoe dienen we de sjiieten te benaderen? | Sjiieten-ONTMASKERD - […] 12 imams, is misleid en is een kafir (ongelovige). De twaalfde en laatste imam is de (sjiitische) Mehdi. Hij…
  2. Jihad en het Sjiisme: De VS tegen Soennieten. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] leidt. De laatste van de Twaalf Imams (verzonnen sjiitisch concept), ‘Imam Mahdi’, zou op dit moment leven (hij leeft…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *