Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Indonesische sjiiet veroordeeld wegens blasfemie.

(Novum/AP) – SAMPANG, Indonesië – Een rechtbank op het Indonesische eiland Madura heeft donderdag een sjiitische geestelijke tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens blasfemie.

De 39-jarige Tajul Muluk leerde dat drie keer op een dag bidden in plaats van vijf keer ook mocht, dat de huidige versie van de Koran niet meer authentiek is en dat metgezellen van de profeet Mohammed als ongelovigen dienen te worden beschouwd. “Hiermee heeft hij in principe de islam beledigd”, zei rechtbankvoorzitter Purnomo Amin Tjahjo in Sampang.

Hij voegde er aan toe dat Muluk, ook bekend onder de naam Ali Murtadlo, sjiitische leerstellingen verspreidde die volgens de invloedrijke Indonesische Raad van Ulema (predikers) als afvallig moeten worden beschouwd. De raad en de meeste Indonesiërs zijn soennitisch.

Muluk kondigde aan beroep aan te tekenen. “Dit is een zaak van waardigheid, aangezien ze mij als ongelovig beschouwen.” Muluk zei over bewijzen te beschikken dat de zaak is opgezet vanwege ‘politieke belangen’. Hij weidde hier niet over uit.

De Indonesische grondwet garandeert godsdienstvrijheid. De afgelopen jaren zijn minderheden als christenen en ahmadiyah echter doelwit van aanvallen en intimidaties geweest. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch deed een oproep aan de Indonesische regering om ‘de toenemende trend van geweld en gerechtelijke stappen tegen religieuze minderheden’ te keren.

[CopyRight 2012, Novum/AP]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *