Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Iraakse politieagenten executeren koelbloedig 63 gevangenen.

63 geëxecuteerde gevangenen ontdekt in Iraaks politiebureau

De eerste tekenen van sektarische wraakacties op soennieten zijn dinsdag zichtbaar geworden. Tussen de 44 en 63 soennitische gevangenen zijn koelbloedig doodgeschoten door de sjiitische gevangenis-bewakers in Baquba.

Iraakse medische bronnen in de provincie Diyaala melden vandaag dat ze 63 lijken van gevangenen kregen overgedragen, afkomstig uit het politiebureau van Ba’qoeba, de hoofdstad van de provincie. De strijders van ISIS hadden de vorige nacht een aanval ingezet tegen het regeringsleger in verschillende delen de stad, waarbij ook het politiebureau getroffen werd. De stad ligt op zo een 60 kilometer van Bagdad, de hoofdstad van het land.

Bronnen binnen het nieuwsbureau van Al-Jazeera melden dat de ontdekte lijken horen tot de gevangenen die vastzaten in het complex, dat onder controle stond van de Iraakse politie voor de aanval van ISIS. De Iraakse politie zou vervolgens de gevangenen geliquideerd hebben alvorens hun post te verlaten en de stad te ontvluchten.

ISIS legt de verantwoordelijkheid bij de Iraakse overheidstroepen voor de massale executie die ze ten uitvoer brachten alvorens zich terug te trekken uit het bureau. Er werden foto’s verspreid van meer dan 50 lijken van gevangenen uit Tal Afar die door lokale milities werden afgemaakt voor hun terugtrekking uit de inmiddels bezette stad vorige zondag.

Dit is een tweede schrijnend geval van het onbekend aantal executies van Iraakse gevangenen door leger en milities. Deze sjiitische milities en de regeringstroepen van het regime van Nuri al-Maaliki vormen één front tegen de onstuitbare opmars van ISIS.

Bronnen:
NYT & DWR

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hezbollahleden (Irak) executeren twee Iraakse burgers in koele bloede. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] Er is een video opgedoken vanuit Irak waarop we kunnen zien hoe Iraakse sjiitische militieleden, behorend bij de “Kataib…
  2. AMNESTY: Sjiitische milities in Irak vermoorden soennieten wegens IS. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] in Iraakse gevangenissen van soennieten als […]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *