Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Iraanse geheime dienst liquideerde Ali Motamed in Almere.

Dat het Iraanse regime (bijna met toestemming van de Nederlandse overheid) executies uitvoert in Nederland was iedereen al duidelijk, maar vandaag is ook bekend geworden dat het Iraanse regime achter de moord zit op de Iraanse activist Ali Motamed. Ali Motamed, die voorheen nog Mohammad Reza Kolahi Samadi heette, was fel tegenstander van het Iraanse regime.

Handelsbelangen wegen zwaarder dan mensenrechten

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en het OM schijnen Iran na een aantal moorden van Iraanse activisten op Nederlands grondgebied nog steeds niet verantwoordelijk willen houden voor de daden van het regime, ondanks dat de bewijzen zich opstapelen.

Een van de redenen waarom de Nederlandse regering deze houding aanneemt heeft te maken met de mega handelsrelaties tussen de Iraanse dictatuur en Nederland.

Huurmoordenaars zonder aanleiding

Het Iraanse regime gaat sinds de jaren ’90 op dezelfde wijze te werk. Nadat infiltranten en spionnen een kopstuk van de tegenstanders van het regime in beeld hebben, worden huurmoordenaars ingezet -overigens zonder dat zij weten dat het regime de opdrachtgever is- om de klus te klaren. Zo blijft het regime buiten schot en lijken een aantal liquidaties meer op afrekeningen in het criminele circuit of op zogenaamde vergismoorden.

Amsterdamse onderwereld

Vanuit een rijtjeshuis in de Hendrik Marsmanstraat in Almere leidde ‘Ali Motamed’ een rustig bestaan als elektromonteur, die bij de politie geheel onbekend was. Gezien zijn achtergrond lijkt een politiek motief voor de liquidatie het meest voor de hand te liggen, want ook uit het uitvoerige rechercheonderzoek rezen geen andere motieven op.

De Twins
De twee Amsterdamse verdachten van het uitvoeren van de moord stonden vrijdagmiddag voor het eerst voor de rechtbank in Lelystad. Het gaat om Anouar A.B. (28) en Moreo M. (35).

Anouar A.B. is een jongere broer van ‘de Twins’, criminelen uit Amsterdam-West. Zelf maakte hij deel uit van de Top 600. Moreo M. is een eerder veroordeelde crimineel uit Amsterdam-Zuidoost.

Ze kwamen in beeld van de recherche doordat hun versleutelde PGP-Blackberry’s tot drie keer toe meereisden met auto’s die de daders van de aanslag hadden gebruikt, waaronder een gestolen BMW die in de regio Utrecht was aangeschaft.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.