Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Iraanse meisjes in de gevangenis: wachtend op de dood (executie) – fotoportret

In Iran worden meisjes vanaf 9 jaar verantwoordelijk gehouden voor hun daden. Ze kunnen de doodstraf krijgen (de galg) voor verschillende “misdaden”, zoals het zich uitspreken tegen het regime (moharaba), drugshandel, moord en overvallen. Sadegh Souri heeft bewapend met haar fotocamera enkele jonge meisjes en vrouwen gefotografeerd. De kleine meisjes wachten op het moment dat ze 18 worden. Niet voor een sweet 18-verjaardagsfeestje of voor een rijbewijs, maar op de galg

 

Sadegh Souri fotografeert kinderen in gevangenissen in Iran.

Sadegh Souri fotografeert kinderen in gevangenissen in Iran.

Mahsa, 17. Ze werd verliefd op een jongen met wie ze wilde trouwen. Haar vader was tegen het huwelijk. Toen ze boos werd na een ruzie met haar vader doodde ze hem met een broodmes. De broers van Mahsa eisen dat ze de galg krijgt.

 

lens

Shaqayeq, 15, maakte zich naar verluidt schuldig aan een gewapende overval in Tehran. Ze moet nog drie jaartjes wachten tot ze 18 is zodat ook zij de galg krijgt. Op de foto zien we haar oma, die pas na een jaar toestemming kreeg om Shaqayeq te mogen bezoeken. We feel the pain…

 

13

Khatereh is 13. Ze liep weg van huis nadat haar oom haar verkrachtte. Een week later viel een groepje jongeren haar aan in een park in Tehran met de bedoeling om haar te verkrachten. Om zichzelf te beschermen tegen de groepsverkrachting haalde ze met een mes haar arm open. De dictatoriale politieagenten vonden haar bewusteloos op de grond; na een behandeling in het ziekenhuis belandde ook zij in de gevangenis…

 

43ea4558-1edf-4749-b219-57d1e857f14e

Sowgand is nu 16. Toen ze twee jaar geleden alleen thuis was stormde de politie het huis binnen met een huiszoekingsbevel. Ze vonden 250KG opium, 30gr cocaïne en 20gr heroïne. De drugs was van haar vader, maar dat boeit de criminele leiders in Iran niet. Zij was thuis, dus zij is schuldig. Niemand van haar familie heeft haar ooit opgezocht in de gevangenis.

 

671d2cf9-93a9-4696-8f0b-5ffa2e516f81

De meisjes wachten vaak uren lang voor een beetje brood…

 

 

ecb33a9f-4233-406c-9d74-a126515c58d6

Vrouwen met baby’s kunnen die bij zich houden totdat ze 2 jaar oud zijn. Zahra trouwde op haar 14e en heeft nu twee kinderen. Ze is 17 jaar jong en zit vast omdat zij mobieltjes weghaalde.

 

iran-hanging_2704522b

Het Iraanse regime moet en zal ten val worden gebracht! Zij maken zich massaal schuldig aan het onderdrukken en uitmoorden van bevolkingsgroepen en minderheden in het Midden-Oosten. Sinds 2003 is het Iraanse regime direct verantwoordelijk voor de dood van honderdduizenden burgers in Afghanistan, Iran, Irak en Syrië.

De sjiitische terreurentiteiten steunen elkaar tegen (de vaak soennitische) burgerbevolkingen in verscheidene landen. In Iran zelf worden koerden, soennieten, en leden van de bahaï-gemeenschappen ernstig onderdrukt. In de hoofdstad van Iran, Teheran, is het de 1 miljoen soennieten niet toegestaan om een soennitische moskee te bouwen. De joodse gemeenschap, dat veel kleiner in omvang is, heeft wel de beschikking over talloze synagoges. Dagelijks worden in Iran mensen geëxecuteerd, meer dan alle andere landen ter wereld bij elkaar (China uitgesloten).

theguardian.com Unicef©

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *