Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Iraanse Rechtbank in Libanon legt Sheikh Ahmad Al Aseer doodstraf op.

Een “militaire Libanese rechtbank” heeft vandaag de soennitische Sheikh Ahmad Al Aseer de doodstraf opgelegd.

Sheikh Ahmad al-Aseer staat bekend als een activist en fel tegenstander van de sjiitische terreurbeweging Hezbollah en het Iraanse regime. De sjiitische terreurbeweging pleegt binnen en buiten Libanon terreuraanslagen om haar (politieke) tegenstanders om te leggen. In het verleden werd een bomaanslag gepleegd op de eveneens Hezbollah-criticus en miljardair Rafik Hariri.

Hierbij krijgt Hezbollah hulp van het Libanese leger welke weer wordt aangestuurd door Iran en de VS. Volgens mensenrechtenorganisaties zal dit schijnproces ervoor zorgen dat de soennitische bewoners van Libanon nog verder worden gemarginaliseerd.

Video: de vrouw van Aseer aan het woord

 

Video: De zanger en beste vriend van Aseer, Fadel Shaker, over de terreur van Hezbollah:

 

Video: de soennitische inwoners van Saida in Libanon gaan de straat op om te protesteren tegen het schijnproces

Het is zeer triest om te zien hoe onder andere geleerden en Islamitische activisten (over de hele wereld) hun nek uitsteken voor anderen en zelf het gevaar voor hun leven op de koop toenemen om anderen hun Religie te onderwijzen, en dat hun, wanneer het er echt om spant, de rug wordt toegekeerd door de mensen voor wie zij in eerste instantie opkwamen.

Er kunnen uit deze realiteit vele lessen getrokken worden maar laat het onder andere het besef kweken dat elke handeling die men voor iemand anders verricht met een juiste intentie voor Allah (azza wa djal) dient te gebeuren en dat men weet dat wanneer men een correcte intentie iemand heeft geholpen men nooit spijt zal krijgen, zelfs niet als de mensen voor wie je een handeling hebt verricht jou uiteindelijk de rug toe keren. De mens mag dingen vergeten maar Allah (azza wa djal) vergeet niets.

Moge Allah (azza wa djal) onze ogen en harten verblijden en alle onschuldige activisten uit de gevangenissen van de onrechtplegers bevrijden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *