Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Iraanse spionnennetwerk tijdens infiltratieoperatie opgerold in Duitsland.

BERLIJN – De Duitse autoriteiten  hebben invallen gedaan in woningen en kantoren van Iraanse spionnen. Er waren huiszoekingen op adressen in onder meer Berlijn, Baden-Württemberg, Beieren en Noordrijn-Westfalen. Onder de spionnen zouden zich tien „bijzonder gevaarlijke” leden bevinden van het Quds-korps, een elite-eenheid binnen de terroristische Iraanse Revolutionaire Garde. Na huiszoekingen in woningen en kantoren van tien Iraanse geheime agenten waarschuwt de gewezen parlementaire commissaris voor de krijgsmacht in Duitsland, Reinhold Robbe, voor de spionageactiviteiten van het land.

Ook in Nederland vinden spionnen hun weg tot in het Binnenhof. Nederlandse Iraniërs die zich negatief uitlaten over het regime worden gevolgd, bedreigd en zelfs vermoord.

Het Duitse Openbaar Ministerie wilde niet reageren op berichten dat de verdachten Israëliërs in de gaten hielden. „We denken dat de verdachten instellingen en personen in Duitsland bespioneerden namens een inlichtingeneenheid die in verband wordt gebracht met Iran”, zei een woordvoerster. Ze stelde dat niemand is aangehouden.

Het onderzoek volgde volgens justitie op een tip van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst Bundesnachrichtendienst.

 

One Comment

  1. Slimme jongens die Iraniërs.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *