Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Iraanse vrijheidsstrijders bekogelen dictatoriale Iraanse ambassade in Den Haag.

De Iraanse ambassade in Den Haag is vanmiddag belaagd door demonstranten. Op een video die op Facebook is geplaatst, is te zien dat een groep mannen over het hek van het ambassade-terrein klimt en een gebouw met stenen bekogelt. De politie heeft acht mensen aangehouden, bevestigt een woordvoerder.

In de video wordt gezegd dat het gaat om een steunbetuiging aan de anti-regeringsdemonstranten in Iran. De groep van rond de vijftien mensen roept daarna in het Farsi leuzen als “Dood aan de Islamitische Republiek” en “Weg met het regime”.

De arrestanten worden onder meer verdacht van poging tot brandstichting, openlijke geweldpleging en verstoring van de openbare orde. Het is nog niet bekend of er schade is. Alle acht arrestanten zitten vast en moeten nog worden verhoord.

Politiepost

De Iraanse ambassade werd tot oktober vorig jaar nog permanent door de politie bewaakt. Het is onduidelijk waarom de politiepost bij de ambassade is weggehaald. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, de instantie die onder meer gaat over de beveiliging van ambassades, betekent dat niet dat de Iraanse ambassade nu minder goed beveiligd wordt.

De politie laat weten dat de beveiliging van de ambassade naar aanleiding van het incident is aangescherpt.

Protest in Iran

Sinds afgelopen zaterdag gaan in verschillende steden in Iran mensen de straat op om te protesteren tegen de regering, een zeldzaamheid in het streng religieuze land. Er zouden daarbij meer dan twintig doden zijn gevallen. Honderden mensen zijn gearresteerd. De protesten begonnen als uiting van frustratie over de economische situatie.

Het is de vraag hoe breed de protesten tegen de Iraanse regering worden gedragen. Ook duizenden voorstanders van de regering gingen in meerdere steden de straat op. Vermoedelijk waren deze demonstraties door de regering georganiseerd.

 

One Comment

  1. Geef ze gewoon de Shah terug. Ik zou zeggen, zoek maar op hoe het eraan toe ging in Iran voor het jaar 1979.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *