Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Iran verbiedt moslims het Aid-gebed in Kurdistan.

Sanandaj, (Koerdistan) Iran – 29 juli 2014. Iraanse politie-eenheden zijn maandag een soennitische moskee  binnengevallen. De moskee, in Kani Kozaleh (Sandandaj) werd aangevallen terwijl de moslims bezig waren met het verrichten van het Aid gebed. De moskee bevindt zich in Kurdistan; een gebied dat erg vaak wordt aangevallen en achtergesteld door de corrupte dictatoriale sjiitische leiders in Tehran.

Ook in andere wijken in de stad werden politieagenten ingezet om de moslims te belemmeren en/of verbieden het Aid gebed te verrichten.

De soennitische bevolking van Sandandaj, samen met de meeste andere moslims in de wereld, vierden Aid op maandag 28 juli. De Iraanse sjiitische autoriteiten zijn tegen het vieren van Aid op deze dag; de sjiieten vieren de Aid namelijk bijna altijd 1 of 2 dagen later dan de soennieten.

Human Rights Watch (HRW) tikt Iran regelmatig op de vingers omdat zij de soennieten in dat land onderdrukken. HRW heeft Iran gewaarschuwd de soennieten hun vrijheden terug te geven; vooral na de Aid Al Adha festiviteiten van het afgelopen jaar (oktober 2013) . Toen werd het de soennieten in Tehran verboden om de feestdag te vieren of de Aid gebeden te verrichten!

‘The Guardian’ meldt ons tevens dat de soennieten eind 2011 ook al werd verboden om de Aid gebeden te verrichten in Tehran, eind 2011. Omdat de soennieten geen moskeeën (mogen) hebben in Tehran, huren ze op eigen iniatief regelmatig hallen maar ook deze worden zoals u hierboven kunt lezen, gesloten.

The Guardian gaat verder: “In de afgelopen deccenia hebben de Iraanse autoriteiten soennieten verboden om een eigen moskee te bouwen in Tehran. Er is geen één moskee van hen in de hoofdstad, terwijl er wel enkele kerken en zelfs synagoges te vinden zijn voor de veel kleinere gemeenschappen.”

De onderdrukking gaat verder, want de afgelopen maanden hebben we enkele artikels gepubliceerd die betrekking hebben op het achterstellen, vervolgen en executeren van soennieten (voornamelijk Koerden) in Iran. Zo zijn bijvoorbeeld recent vier ex-sjiieten (nu soennieten) opgepakt door de Iraanse autoriteiten en worden ze vervolgd.

 

Een snelle blik op de wereldwijde situatie:

  • In Tel Aviv (“Israël”) mogen moslims ten alle tijd bidden in hun moskeeën!
  • In Saudi-Arabie mogen sjiieten eveneens hun geloof belijden in hun gebedsplaatsen.
  • Maar in Tehran, Iran, mogen soennieten geen moskee hebben. Tel daarbij de andere vormen van onderdrukking op, en dan kan men zich afvragen hoe het zit met ‘Israël’ en de ZOGENAAMDE “Islamitische” republiek Iran. Op onze website vinden jullie andere artikels waarin dit wordt verduidelijkt.

De zionisten staan het bouwen van moskeeën in Tel Aviv toe, maar in Tehran mogen moslims (soennieten) niet eens het Aid gebed bijwonen of een moskee bouwen! Hear, hear!

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. De nieuwste strijd in Irak: Turkmenen (sjiitische milities) tegen de koerden (Peshmerga). | Sjiieten-ONTMASKERD - […] De Koerden worden ook volgens Human Rights Watch massaal gediscrimineerd en achtergesteld in Iran en de autoritaire sjiitische literatuur.…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *