Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Iraniërs demonstreren tegen politieke moord van Iran op Nederlander!

Ruim 100 voornamelijk Iraniërs hebben in Den Haag gedemonstreerd tegen het terroristische Iraanse regime. Ze hebben zaterdagmiddag geprobeerd de Iraanse ambassade in Den Haag binnen te vallen. De ME moest eraan te pas komen, toen de groep zonder toestemming richting de ambassade aan de Duinweg trok.

Aanleiding voor de betoging is de moord op de Arabisch Iraanse activist Ahmad Mola Nissi. De afgelopen zondag in Den Haag begraven Iranier was leider van de Arab Struggle Movement fort he Liberation of Al-Ahwaz.

De demonstranten zijn met vlaggen en spandoeken naar de Duinweg getrokken. Ze dragen teksten uit als ’De inwoners van Ahwazi willen alle banden met het Iraanse regime verbreken’. Demonstranten stellen dat ze de moord op Nissi veroordelen en zeggen door te zullen gaan totdat de bevrijding van de regio Ahwaz een feit is.

Onder de demonstranten bevindt zich ook de dochter van de vermoorde Nissi. De man werd op 8 november op straat doodgeschoten. Er werd een verdachte aangehouden, maar hij is inmiddels weer vrijgelaten.

De regering in Teheran beschouwt de zogeheten Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA) als terroristisch. De militante tak heeft meerdere bomaanslagen gepleegd in Iran. In het land werden zondag door de Iraanse politie aanhangers van Nissi en ASMLA tegengehouden toen ze onderweg waren naar de herdenking in zijn dorp in de zuidwestelijke regio Ahwaz.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.