Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Islam Platform NL: Zonder Taqiyyah

Op de sjiitische pagina op Facebook worden alle niet-sjiieten geportretteerd als “ongelovigen”.

De pagina maakt duidelijk dat naast “extremistische” sjiieten, ook vooraanstaande “gematigde” sjiieten die andere sjiitische organisaties leiden, de extremistische gedachtegang jegens andersdenkenden steunt.

Verscheidene “gematigde” sjiitische figuren die in het openbaar oproepen tot verzoening tussen de groepen, staan wanneer de camera’s eenmaal uit staan vierkant achter de extremistische sjiitische Shirazi en Habib predikers.

Binnen het sjiisme gebruikt men taqiyyah (verloochening) om middels hypocrisie andersdenkenden voor de gek te houden.

In dit filmpje wordt onder meer duidelijk dat de soennieten worden gezien als “nawasib”, waarvan binnen de sjiitische theologie de norm is dat alle “nawasib” ongelovig zijn (takfir). Ook zien we dat een sjiitische spreker het uitschelden van de Metgezellen en de volgers ervan (soennieten) verplicht stelt. Zij die dit niet doen, zijn volgens hem verwerpers van de koran. Dit bericht werd door vele sjiieten geliked (die oproepen tot “verzoening”).

Zonder taqiyyah.

Update januari 2016: Frappant dat Islam Platform NL er alles aan doet om het filmpje (backup hier, hier en hier) (en dus de fouten van het team) te verwijderen. Het is onze journalistieke taak om het publiek te tonen dat zij wel degelijk grote fouten zijn begaan in de meeste video’s; hiervan zal later een uiteenzetting volgen.

Voor nu is het voldoende om te weten dat Arjen Buitelaar zelf een verzoek heeft ingediend bij YouTube om het filmpje te verwijderen. (“privacyschending”: 0_26-0_32). Het moge voor iedereen duidelijk zijn hoe taqiyyah er in de praktijk uit ziet. We zijn alleen bereid om het filmpje te verwijderen indien Arjen toegeeft dat hij “stiekem” de Shirazi’s wel goed vind, en dat hij middels taqiyyah onoplettende soennieten in de maling wil nemen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YYw3cp4g_zY

islamplatformnl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *