Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Jemens Houthi’s: Een vlooienpest dat dient te worden vertrapt.

X

Proloog: De Houthies, ook wel Houthis, Houthie-rebellen of Zaidi’s, zijn een groep Sjiieten in het noorden van Jemen. De laatste jaren proberen ze met de hulp van Iran onrust te stoken in zowel Jamen alsook Saudi-Arabie. Hun voornaamste doel is om de overheid in Sanaa omver te werpen, en er een Prio-Iran, Pro-sjiietische regering in te stellen. Wat veel mensen nog niet weten is dat ze zo de Golf van Aden kunnen beheren, en als het moet de golf te sluiten voor de scheepvaart. Ook in Iran met de straat van Hormuz is dit mogelijk. (Dit alles wilt Iran in geval van oorlog als wapen gebruiken tegen de rest van de wereld.)

Jemen zelf is voor het grootste deels Soennitisch; een klein gedeelde ervan, vooral in de hoofdstad maar ook in de Sa’dah-provincie zijn Sjiieten.

 

 

Onruststokers, waar dan ook ter wereld dienen hard aangepakt te worden. Sinds een aantal jaren worden de vooralsnog gematigde Sjiietische Houthi’s  in Jemen aangemoedigd om de situatie in Jemen te verergen.

 

De overheid in Tehran stuurt in het geheim troepen naar Jemen om zo de Houthi-rebellen tegen de Jemense overheid op te stoken, waardoor de Houthies er zelf voor hebben gezorgd dat ze op dit moment in een oorlog verstrikt zijn geraakt.

In de eerste instantie was het een oorlog tussen de rebellen en de overheid in Sanaae, maar nadat de Houthi’s  rotzooi begonnen te trappen aan de grens met Saudi-Arabie hebben ze een slapend leger wakker gemaakt…

 

De Saudische, Marokkaanse, Jordaanse en Pakistaanse legers hebben ieder een aandeel in de tegenaanval op de Houthi’s gehad waardoor ze uiteindelijk de overwinning hebben weten te behalen.

Het Saudische leger heeft tijdens de schermutselingen fosfor granaten gebruikt, waardoor de Houthie-rebellen voortaan logisch gaan nadenken voordat ze maar 1 stap in Saudi-Arabie zetten.

Het is maar de vraag of de fosfor granaten hun geest een beetje heeft opgeheldert, aangezien de Houthi’s dol zijn op drugs.

Houthi rebellen met Qat/Khat drugs in hun mond...

Houthi rebellen met Qat/Khat drugs in hun mond...

Ook Saudische F15’s hebben tactische posities van de houthie-rebellen bestookt. Hierbij zijn alle Houthi’s uit het gebied verdreven.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *