Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Kamerleden gaan op snoepreis naar Iran (geld gaat voor principes!)

De Tweede Kamerleden die zich bezig houden met Buitenlandse Zaken gaan naar Iran op snoepreis. Over de ruggen van de onderdrukte Iraanse bevolking, gesteund door het dictatoriale regime. De officiële benaming voor het bezoek? “Werkbezoek”. De reis zal van 19 oktober tot en met 24 oktober 2017 plaatsvinden.

Onder meer de volgende Kamer leden zullen een snoepreisje maken naar Iran: R.W. Knops, J.H. ten Broeke, A. van Ojik, S. Karabulut, A.H. Kuiken, J.S. Voordewind en M.J. van Rooijen.

Het Iraanse regime is de grootste steunpilaar van allerlei radicaal-extremistische sjiitische terreurgroeperingen die een gevaar vormen voor het vrije weldenken. Mensenrechtenorganisaties over de gehele wereld weten dat het Iraanse regime sinds 2003 direct en indirect verantwoordelijk kan worden gehouden voor de dood van honderdduizenden Syriërs, Irakezen en Iraniërs.

Vele Iraanse mensenrechtenactivisten stellen dat de huidige spontane liefdesverklaringen van het Westen richting Iran zeer ongepast is voor de vele politieke gevangenen in Iran, de mensenrechtenschendingen, illegitieme regime wat door ondemocratische wijze tot stand is gekomen en regionaal gevaar wat Iran nu vormt. Een geïnstitutionaliseerde voorbeeld van de mensenrechtenschendingen is het Iraanse wetboek van strafrecht dat stelt dat het leven van een vrouw de helft van de waarde heeft als die van een man.

„Het is wel een bijzonder en actueel moment om te gaan”, zegt Han ten Broeke (VVD).

Sinds Iran de nucleaire deal in juli 2015 sloot wordt het land overspoeld door buitenlandse bewindslieden. Vanuit Nederland gingen onder andere ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken), Melanie Schultz (Infrastructuur) en Henk Kamp (economische Zaken) langs.

De Tweede Kamer is ook van plan om zonder voorafgaande voorwaarden, zoals een ontmoeting met de woordvoerders van de oppositie of een debat over de situatie van de mensenrechten in Iran aan te gaan. Maar los van besprekingen over de mensenrechten, is de Tweede Kamer-delegatie uitermate naïef om te denken dat een bezoek aan Iran een positief effect op het terrein van mensenrechten kan hebben. President Rouhani is iemand met mooie praatjes, maar Iran is nog steeds een staat die terreur ondersteunt en honderden executies per jaar uitvoert.

Wij eisen dat de geselecteerde Nederlandse Tweede kamer leden niet op audiëntie gaan naar Iran en mensenlevens boven geld plaatsen.

Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *