Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Marokkaan in Jemen gedood door sjiitische terroristen

Jemen wordt al maanden geteisterd door sjiitische milities en dat heeft een Marokkaanse man in Sanaa met de dood moeten bekopen.

De terroristische groepering vuurde kogels af bij een wegversperring. De Marokkaanse jongeman raakte hierdoor gewond maar overleed later in het ziekenhuis. Hij bezit ook de Franse nationaliteit en was in de Jemenitische hoofdstad om theologie te studeren in de Al Fath school. De Marokkaan verkeerde in het gezelschap van een Franse Algerijn. Ook hij werd geraakt en was op slag dood.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Algiers bevestigde de dood van de Marokkaan en Algerijn. Inmiddels is bekend dat de Marokkaanse student Farid Hamou heet en in Metz werd geboren. Een westerse diplomaat, wiens naam niet bekend is, maakte tegenover AFP bekend dat ze werden aangezien voor leden van Al-Qaida.
In Jemen boezemen de Houthi-terroristen angst in de harten van de Jemenieten. De Houthi-rebellen bestaan uit zaidi (gematigd) en twaalver (extremistisch) sjiieten die door Iran worden gesteund op militair en economisch vlak.  Enkele jaren geleden vond er een massaslachting plaats in een (soennitische) universiteit in Damaj. Sindsdien worden vooral buitenlanders ontvoerd en vermoord door de Houti-rebellen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *