Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Onschuldige Iraanse vrouw die zichzelf verdedigd: Twee maal geëxecuteerd?

De moeder van een Iraanse vrouw, die ter dood is veroordeeld voor het vermoorden van haar belager die haar trachtte te verkrachten zei tegen FoxNews.com dat haar executie op het laatste moment werd uitgesteld.

Rayhaneh Jabbari, 26, zou vandaag (dinsdag 30 september) worden geëxecuteerd omdat ze enkele jaren geleden een man die haar wilde verkrachten vermoordde. De vrouw belde haar moeder vandaag nog op om afscheid van haar te nemen, vlak voordat ze op transport werd gezet naar de executie faciliteit (Rajaiy Shahr-gevangenis).

Op het laatste moment hebben de dictatoriale machthebbers haar executie uitgesteld. Voor ons maakt het niet veel uit; de vrouw is naar ons mening al geëxecuteerd, en zal later nog eens worden geëxecuteerd. De Iraanse dictatoriale leiders zijn heer en meester in het onderdrukken van hun (en andere) burgers. Iedere dag worden er gemiddeld drie Iraniërs opgehangen. Het wordt tijd voor alle mensenrechtenorganisaties om zich actiever in te zetten om dit onrecht te stoppen.

“Ze hebben me handboeien opgedaan en er wacht een auto buiten die me naar de executie faciliteit zal brengen waar ik zal worden opgehangen.” Zei Jabbari tegen haar moeder. “Vaarwel, moeder. Al mijn pijn lijden zal spoedig over zijn. Sorry dat ik je pijn niet kan verzachten, wees geduldig. Ik zie je straks in het hiernamaals.”

 

“Ze hebben me handboeien opgedaan en er wacht een auto buiten die me naar de executie faciliteit zal brengen waar ik zal worden opgehangen.”- Rayhaneh Jabbari

Het Iraanse regime stelt regelmatig bepaalde bevolkingsgroepen achter, waaronder de Koerden, de Ahwazi (Arabieren) en (politieke) tegenstanders. Al jaren roepen mensenrechtenorganisaties tevergeefs dat de situatie in Iran moet verbeteren. In Tehran, de hoofdstad van Iran, is het zelfs zo erg gesteld met de soennitische bevolking (1.1 miljoen van de in totaal 8 miljoen inwoners) dat zij geen eigen gebedshuis mogen hebben.

In April werd een eerdere executie ook al uitgesteld, na een wereldwijd protest en een internationale petitie met bijna 200.000 handtekeningen. De vrouw wordt nota bene (bijna) ter dood gebracht terwijl de, naar eigen zeggen gematigde Rohani, in New York aanwezig is voor de jaarlijkse Algemene Vergaderingen waar de sjiitische dictatoriale leider zich voordoet als een “gematigde leider”.

Veel supporters van Rohani hadden echter gehoopt dat Rohani de koers van het regime zou wijzigen, maar het tegenovergestelde is helaas waar: sinds Rohani aan de macht is zijn er meer mensen geëxecuteerd en mensenrechten geschonden dan toen Ahmadinejad de macht in handen had.

De vrouw in kwestie werkte als een binnenhuis-architect, toen een medewerker van de Iraanse Ministerie van Inlichtingen haar een verdovings-middel te drinken gaf en haar vervolgens wilde verkrachten.

Jabbari is in de gevangenissen gemarteld, en er is hoogstwaarschijnlijk druk uitgeoefend op haar om schuld te bekennen.

Vertaald naar het Nederlands door: Yilmaz, (Lisa Daftari is een Fox News contributeur, Midden-Oosten specialiste. 

jabbari

De onschuldige Jabbari zal ten minste twee maal sterven.

Bron:

http://www.foxnews.com/world/2014/09/29/iran-set-to-execute-woman-accused-killing-attempted-rapist/

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. AMNESTY: | Sjiieten-ONTMASKERD - […] Vorige week maandag kreeg haar moeder te horen dat ze ‘het lichaam op kon komen halen’. Daarover hebben we…
  2. De Iraanse dictatuur wordt nogmaals gered… door het westen. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] invasie in Irak van 2003. Terwijl de soennieten weten dat de Iraanse overheid burgers in eigen land achterstelt (soennieten,…
  3. Iran faciliteert IS en Al-Qaida: | Sjiieten-ONTMASKERD - […] schrikbewind heeft over de jaren meer burgers gedood dan Israël, de VS en IS bij elkaar opgeteld. Mensenrechtenorganisaties luiden…
  4. “Waarom valt IS Iran niet aan?” Hoe Iran IS en Al-Qaida faciliteert | Sjiieten-ONTMASKERD - […] schrikbewind heeft over de jaren meer burgers gedood dan Israël, de VS en IS bij elkaar opgeteld. Mensenrechtenorganisaties luiden…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *