Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

“Saudische strijdkrachten staan paraat voor elke sjiietische dreiging.”

Arafat, Mekka, Hidjaz, Saudi Arabië. 1 November / 6 Dhul Hidja 1432.
De kersverse Saoedische Kroonprins Nayef bin Abdul Aziz Al-Saud zegt klaar te zijn voor de haj.

De Saoedische regering heeft alle middelen klaar staan om de
bedevaart van dit seizoen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Miljoenen
moslims trekken richting Mekka. Zeker met het oog op de oplopende spanningen met
Iran en de Arabische Lente in de Arabische wereld houdt de regering rekening met
alle mogelijke scenario’s. Tijdens een persconferentie werd de vraag gesteld of
de veiligheidsdiensten klaar zijn voor mogelijke protesten tijdens de bedevaart.
De prins had een duidelijk antwoord: ‘Het Koninkrijk is klaar om
alle vreedzame middelen te gebruiken.’

Tijdens een militaire parade werd duidelijk dat ook het zwaar geschut klaar staat om de veiligheid van de pelgrims te garanderen. Daar liet de oproerpolitie zich zien, samen met de
special forces en tanks die opgeroepen kunnen worden. In 1987 botsten sjiietische
pelgrims met Saoedische veiligheidstroepen, wat leidde tot de dood van honderden
mensen. De sjiieten vormden naar eigen zeggen een sterk front, maar tegen de Saudische strijdkrachten waren ze toen al niet opgewassen. De VS beschuldigde Iran recentelijk ervan om een aanslag te plegen op de Saoedische ambassadeur in Washington. Iran ontkende alle beschuldigingen.
Alle bewegingen in Mekka worden in de gaten gehouden met onder andere 600 bewakingscameras en andere oplossingen. Het dichtbijzijnste militaire vliegveld bevindt zich in Taif. Daar zijn onder andere F-15 SE’s gestationeerd met de meest geavanceerde wapens.

De Koninklijke politie van Saudi Arabie heeft 150 Iraanse agenten met een vals visum het land uit gestuurd omdat ze trachtten onrust te trappen in Saudi Arabie.

8 Comments

 1. De Saoedische wapens zijn aan het roesten, de soldaten worden alleen maar ingezet om de eigen bevolking mee te onderdrukken en niet om Palestina te bevrijden van de zionistische bezetting. Mijn gezond verstand zegt me dat deze mensen die jullie verheerlijken op deze website tirannen zijn. Moge Allah’s vloek op de tirannen neerdalen. Ameen ya rab al-alamin!

 2. Aan het roesten?.. Laat me niet lachen. Zolang de Saudische overheid het bouwen en bidden in moskeeën niet verbiedt, is er niets aan de hand. De bevolking die in opstand komt in Saudi Arabie zijn de Sjiieten die alleen maar Fitna willen veroorzaken; hierop is maar 1 reactie toepasbaar, namelijk de harde aanval inzetten. Jammer genoeg is er geen enkel land dat zich inzet voor Palestijnen, zelfs de zogenaamde “Hezbollah” doet niets voor de palestijnen. Integendeel, ze houden de arabisch sprekende mensen in de wereld voor de gek door te doen alsof ze Pro-Palestina zijn. Hierover meer in een toekomstige stuk over Hezbollah.

  Wanneer heeft deze site ook maar 1 tiran verheerlijkt?!?! Dat is immers nooit gebeurd; het gaat om de landen, en diens inwoners zijn alhamdoeliAllah bijna allemaal moslims.

  • Palestijnse Soennieten worden langzamerhand Sjiiet. Hezbollah en Iran blijft invloed uit oefenen terwijl de Saudische koning thee met de Amerikaanse officieren.

   EDIT ADMIN: 3 Jaar geleden misschien, een stuk of 100, maar wat ben ik blij dat Nasrulshaytaan zijn ware gezicht heeft laten zien in Syrië. Nu zijn de sjiieten in Libanon en Iran sunniet aan het worden. 😉 Take that!

   • Ik heb iets opgemerkt dat Iraanse Sjiieten in plaats van Soenniet Atheist of Christen worden. Sjiiten krijgen door mensen als jou een slecht beeld.

    EDIT ADMIN: 20% Van de Iranezen praktiseerd. 25% Van Iran is soenniet… Laat het heel duidelijk zijn; Iraniers DENKEN dat het sjiisme de “ISLAM” is, DAAROM verlaten ze de “Islam”. Ze worden soenniet, alhamdoeliAllah. Veel westerlingen worden echter atheist en christen.

    • Heb je bewijs of een betrouwbare bron. De Basij houd iedereen aan die de Sjiietische Iran last is in dit geval Soennieten en Sjiietsche Azerbaijanen.

 3. Ik ken genoeg Iraniers die twijfels hebben over zowel Sjiisme als Wahabisme.
  Als je egt anti-Sjiiet bent dan zou ik maar leren over Shah Ismail die de grotendeels Soennietische Iran gedwongen Sjiiet maakte.

  EDIT ADMIN: Dat er genoeg Iranezen zijn die over het sjiisme twijfelen, weten we. De een is tegen de overheid, de ander is niet anti-Sahaba, en de ander noemt zich shia terwijl zijn aqieda meer op de sunnah lijkt. Tijden veranderen. Wahhabisme bestaat niet; met de komst van “Wesal Farsi Haq”, zijn veel sjiieten de realiteit over de “wahhabi’s” te weten gekomen, en moslim geworden (soenniet, jij noemt ze wahhabi).

  • Als ik jou was dan zou ik maar over de safawiden schrijven aangezien jij erg anti Shia bent. Kort: Safawiden waren Sjiietische Turken uit Ardabil, Azerbaijan regio die de Soennietische Iran van andere Turkse stammen veroverden. Ze dwongen de Sjiisme af + Soennieten werden gedwongen om de dood van Umar de 2e kalief te vieren en publiekelijk vervloeken van de Sahaba leden. Shah Ismail, Shah Abbas de grote en Shah Hossein. Ik wil je mening weten over de Ottomanen wat je van ze vindt en de saadi dynasty van marokko die tegen de Ottomanen vochten tezamen met de Christenen.

 4. Wahabieten(wat jij Soennieten noemt) hebben in 1802 Karbala geplunderd en de bevolking afgeslacht. Zelfde gebeurde ook in Ta’if en Medina waar de wat liberale Shafi’i Soennietische bevolking op brute wijze werd vermoord omdat ze niet aan de Saudi Regels wilden houden.

  EDIT ADMIN: Wat hebben de sjiieten met de KAABA gedaan? Erg lang geleden hebben ze zelfs de steen gestolen; zeer recent werd de Kaaba door de sjiieten aangevallen. Wat vindt jij belangrijker? Ow, mocht je het niet weten; bestond volgens jullie “wahhabisme” nu al in 1802? Faal.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *