Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Sjiieten in NL: Massale ommekeer naar het Atheïsme.

Over het algemeen hoor je her en der verhalen over “moslims” die zichzelf bekeren naar het Soennisme, Christendom of zelfs helemaal ongelovig worden. Graaf je wat dieper, dan kom je er ineens achter dat het in vrijwel alle gevallen gaat om Iraniers. Vreemd? Nou niet echt.

Neem nou bijvoorbeeld Ehsan Jami (Mashhad, 20 april 1985). Ehsan is een Iraans-Nederlands politicus en publicist. De Iraniërs stomen hun bevolking klaar met Sjiitische propaganda. Dit gaat al eeuwen lang door. Jami zelf heeft feitelijk de ware Islaam nooit gekend, zo zegt hij zelf: “Mijn grootouders waren nog moslim, maar mijn vader was ongodsdienstig en heeft mij altijd vrij gelaten om mijn eigen weg te zoeken op dat gebied”. Zijn moeder bekeerde zich al snel naar het Christendom.

November 2012: Sociaal Cultureel Planbureau. Den Haag 

 

Nummer twee is Afshin Ellian (Christen). Hier een soortgelijk verhaal als die van Ehsan Jami; beangstigd door het Sjiisme.

Damon Golriz is de laatste in dit rijtje van “bekende Iraniers in Nederland” die zich heeft bekeerd tot het “atheisme”. Ook deze persoon probeert er alles aan te doen om maar in de media te komen. Keer op keer wordt hij monddood gemaakt door onder andere Abderazak Ghoulani in de wekelijkse opiniërende nieuwsprogramma “De Halve Maan”.  Ons advies aan Ghoulani is om zich niet meer te vertonen in dit programma omdat het er alles aan doet om het niveau van de moslims in Nederland te verlagen.

Jammer voor deze mensen hebben ze nooit de juiste kennis gehad omtrent de ware Islaam, terwijl ze de Ware Islaam wel zwart maken in de ogen van de normale Nederlander.  Vraag het jezelf maar eens af: Hoeveel bekende Marokkanen/Turken, die soenniet zijn hebben zich bekeerd naar iets anders? En hoeveel keer meer bekende Turken en Marokkanen hebben zich bekeerd? En tot slot de vraag: hoeveel keer meer Turken/Marokkanen wonen er in Nederland dan de Iraniërs? Juist.

Het wezenlijke verschil zit hem in de denkwijze van het thuisfront. Daar waar Marokko en Turkije Soennietische landen zijn, is Iran een Sjiietische staat. De Sjiietische leer sluit niet aan bij de logica, waardoor de Iraanse “Sjiietische moslims” al snel hun islaam verlaten wanneer ze eenmaal de vrijheid hebben. Veel Iranezen keren uiteindelijk toch terug naar de juiste Islaam.

 

Uit http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/iraanse_christenen_echt_bekeerd_of_voor_de_status_1_616929

Hoe dat komt, is moeilijk te achterhalen. Een van de verklaringen is dat juist Iraniërs, die sinds 1979 onder een zwaar islamitisch regime leven, de donkere kant van de islam als geen ander kennen en zich van hun oude religie willen afkeren.

Een andere verklaring is dat de islam in het oude Perzië altijd al als opgelegde godsdienst is ervaren. Onder de oppervlakte heerst een grote afkeer van de vaak wettische islamitische regels. Het christendom brengt de vrijheid waar veel Iraniërs naar snakken.

 

Tsjaa…. Wat te denken van dit:

 

Er zijn nog méér specifieke omstandigheden die vooral voor Iraniërs gelden, ontdekte Geerlings. „Zo zijn er parallellen tussen het sjiisme van Iran en het christendom. Het geloof in de terugkeer van de ”mahdi”, de islamitische verlosser, staat centraal in het sjiisme. Zelfs het feit dat Christus’ kruisdood in de islam wordt ontkend, is niet doorslaggevend: ook moslims belijden immers dat Hij weer terugkomt. Dat is voor veel Iraanse moslims belangrijker dan hoe Hij is gestorven.”

 

Bronnen:
http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/iraniers_in_nederland_worden_massaal_christen_1_530916
http://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/the-rise-of-persian-salafism#.Uk5sGO4Igi8.facebook

14 Comments

 1. Afshin Ellian was geen moslim. Hij is van Joodse Iraanse familie.
  De reden van bekering van Iraniers tot het Christendom is misdaden van het regime van Iran onder de naam van God en Islam en geloof.
  Het regime van Iran is volgens de Islamlier ongelovigen.

 2. De foto links is van Sjiieten van Libanon. Zulke gekke zelfkastijding is van Islam verboden. Maar ze zijn eeuwenlange gek gehouden door schijnheilige “Sjiietische” “geleerden”.

  • Libanon, Iran, Bahrain, Yemen, IN IEDERE gebied waar je Sjiieten hebt gebeurt het. Voornamelijk bij de Twaalvers.

   Waar is je bewijs dat Ellian een jood is?

 3. In Iran is zelfkastijding door de wet verboden, maar veel minder dan 1% onder zeer achterlijke burgers gebeurt dat. 50 jaar geleden deden meer dan 5% zelfkastijding.

  Ellians zijn bekend als Joodse Iraanse familie.

 4. Iraanse Mujahedin Organisatie zijn tolerante moslims die in ware Islam geloven:
  http://www.mojahedin.org/pagesar/index.aspx

 5. Dit is niet enkel een verschijnsel onder Sjiiten. Het heeft meer met de modernisatie van de maatschappij te maken. De Iraniers in Nederland zijn in merendeel gevlucht voor Islamitische dictatuur en zijn dus ook een stuk progressiever dan de gemiddelde Moslim. De Turken komen echter niet uit een Islamitisch land, maar uit een land dat al relatief westers is; er is dus voor ons geen reele dreiging van de Islam zoals in Iran. Omdat Turkse atheisten over het algemeen niet zo veel te vrezen hebben van hun famillie (in Europa iig, en in Turkije praat men er misschien gewoon niet over) zien zij ook geen reden om zich zo fel in het publieke debat te mengen in Nederland.

  • De Islaam is van alle tijd. En noem Iran aub geen “Islamitische Dictatuur”.

   Daarnaast ken ik geen enkele “atheistishe” turk. AlhamdoeliAllah, velen spreken zelfs beter Arabisch dan menig Arabier die ik ken! Je ziet ook dat in niet-Turkse Sunna moskees het percentage Turkse bezoekers stijgt.

   Tot slot heb ik het idee dat hier een Atheist praat, vermomd als een “Turk”.

 6. Ik noem de Islam geen Islamitische dictatuur, ik noem de Iraanse theocratie een Islamitische dictatuur. Daarnaast zijn er zat atheistische Turken. En die zie je natuurlijk niet bij de moskeen, waar jij waarschijnlijk je meeste tijd doorbrengt. Ik stem trouwens wel op de AKP.

  ADMIN EDIT: “Zat atheistische Turken” is natuurlijk een aanname, maar daar werken wij niet mee op deze website. Feiten. Niets anders.

 7. Beste adminbroeder,
  Turkije is een seculiere staat, geen Islamitische staat. Ik ben meerdere malen in Istanboel geweest, je bent het hopelijk met mij eens dat het belachelijk is om foto’s van Ataturk in een moskee te plaatsen? Wat je helaas veel ziet bij Turken is dat ze Islam mixen met nationalisme… dat vind ik geen goed idee, aangezien je zo verdeeldheid zaait tussen Turkse, Koerdische en andere moslims… de Islam is wat hen verenigt, nationalisme/racisme is wat hen verdeelt. Ik heb dan ook voor mezelf besloten om afstand te doen van nationalisme, ondanks dat mijn volk niet over een eigen staat beschikt (en men van mij verwacht dat ik juist wel nationalistisch moet zijn)… maar ik kan nationalisme niet verenigen met mijn geloof… moslim eerst.

  EDIT ADMIN: Broeder, je hebt helemaal gelijk, ma3a salama.

 8. ADMIN EDIT: “Zat atheistische Turken” is natuurlijk een aanname, maar daar werken wij niet mee op deze website. Feiten. Niets anders.

  Oo kijk dan maar naar deze video misschien bedenk je je noch als propagandist..

  http://www.youtube.com/watch?v=YLNkIopEINQ

  EDIT ADMIN: Het is geen geheim dat ongeveer 20% van de Turken Aleviet/Sjiiet-afstammeling is. Wat wil je met deze video bereiken?

  • Noch sterker ongeveer rond de 30% tegenwoordig en dit aantal loopt sterk op..

   Naar aanleiding van je stelling dat je niet over het ongeloof van Turkije wilt berichten op deze website dacht ik dat dit beeld je misschien wel zou overhalen;)

   Die massa mensen zullen zonder twijfel wel branden in de hel volgens jou, toch?

   Ten tweede begrijp ik niet waarom je mijn reacties verwijdert hebt en niet openstaat voor discussie als je toch mensen de juiste pad wilt tonen, of is het gewoon dikke sponsoring van sjeiks uit Qatar..

   EDIT ADMIN: Berichten die de terroristen in Bahrain als slachtoffers zien weerspiegelen niet de realiteit, vandaar dat ze worden verwijderd maar als je toch een reactie wilt: De realiteit is dat Iran onrust wilt stoken in onder andere Bahrain. Gelukkig zijn de Saudiers geen watje en hebben ze hun spierballen laten zien. Als het aan mij ligt zal iedere vorm van Shirk, Kufr en tegenstrijdigheid met de Sunnah uit het Arabisch Schiereiland worden verwijderd; met of zonder geweld. Dat 30% van de turken aleviet is is geen geheim, net als dat de macht van de militaire leiders van turkije langzamerhand wordt overgeheveld naar de Soennieten. Tot nu toe hadden de Alevieten samen met Joden de leiding over het apparaat.

 9. Het is onbegrijpelijk dat je Iran beschuldigd van inmenging terwijl het de Saudisch koninklijke familie openlijk was die uit vrees militair ingreep in een ander land en de koninkrijk van Bahrein die door de joden/britten geïnstalleerd was om de bevolking eeuwen lang te onderdrukken te handhaven.
  Tevens als je toch op feiten jaagt wil ik je informeren om naar de feiten eerlijk te kijken en niet telkens de joden in verband te brengen met de sjiieten.
  Je weet het zelf logischerwijs wel hoe afschuwelijk de joden en christenen naar het sjiitische samenleving kijken en zien dat ze zo trouw zijn aan het nageslacht van Mohammed s.a.v, zo zijn er zat joodse acteurs die over de twaalvers schrijven(lees ze!)

  In het midden oosten leven al eeuwen sjiieten/soennieten samen in vrede en verzoening, alleen zijn het degene zoals jullie die de Islam van binnen doen verscheuren en chaos doen veroorzaken…

  Jij zegt dat als het aan jou ligt alle sjiieten verwijderd zouden worden van het schiereiland, ik zal jou vertellen dat als het aan mij ligt zowel een soennitisch oprechte democratische leider een sjiitische land mag leiden als andersom met alle respect voor de gelovigen hetzij ( sjiitisch of soennitisch).

  Uit respect voor bepaalde soennitisch leer word er in sjiitische Turkije niet gediscussieerd over het ongeloof van de eerste 3 kaliefen en door de soennieten geen discussie geopend over het ongeloof van de Aboe Talib wie de Profeet s.a.v in barmhartigheid zijn leven lang heeft opgevoed en beschermd tot zijn dood, en ook niet gediscussieerd over Abdullah( vader van de Profeet)..
  Niemand word door deze verschillen als ongelovigen gezien en mensen leven in vrede voort in tegenstelling tot de buurlanden van Turkije…

  GOD helpt noch veranderd een volk dat niet wilt leren of zichzelf wilt veranderen en daarom is het een feit dat tegenwoordig vele landen als zandbak achterblijven in het midden- oosten zonder enige hoop vanwege hun achterlijke gedrag.

  EDIT ADMIN: Feit is alleen dat jij niet de leider van Saudi Arabie noch Bahrain bent; gelukkig weten zij waarmee ze te maken hebben, en doen ze precies datgene dat nodig is om deze vlooienpest tegen te houden. Word wakker, vroeger waren de Fatimiden heersers over 80% van de moslims, wat is daar vandaag de dag van overgebleven? Stel jezelf ook de vraag waarom dat zo is.

 10. Je bekeert niet tot het atheisme, je houdt gewoon op met geloven.

 11. Meeste Afghanen zijn soennieten, dus dat sjiieten minder islamitisch bezig zijn is niet objectief. Ik denk dat het meer te maken heeft met dat regeringen islam als machtsmiddel gebruiken om hun gang te gaan. Aldus Iran, Afghanistan en Saudi Arabië.

  Extraatje: Albanië is een land met 55-80% islamieten, met name hanafi soennieten en de bevolking vrijwel agnostisch/atheïstisch.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sunnah in Iran: Soennieten overschrijden de 1.1 miljoen in Tehran, alleen… | Sjiieten.nl - [...] de MEESTE vluchtelingen. Bijeffecten van de “revolutie” zijn onder andere zoals je al eerder kon lezen de afkeer jegens…
 2. De sjiieten wanen zich de grootste… | Sjiieten-ONTMASKERD - [...] Na het maken van de meest realistische berekening met de meest actuele bronnen komen we uit op 174 miljoen…
 3. O autochtone sjiieten, Kent gij de enige échte Islam al? | Sjiieten-ONTMASKERD - [...] In een ander stuk hebben we uiteengelegd hoe het met de meeste Iraanse “ex-moslims” zat: Klik hier voor het artikel.…
 4. Iraniërs in Nederland. (statistieken & religie) | Sjiieten-ONTMASKERD - […] verschijnsel is dat relatief gezien erg veel sjiieten uit Irak, Afghanistan Iran zich vroeg of laat afkeren tegen het…
 5. BREEK: Iran voert heimelijke nachtelijke terreurvluchten uit. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] gezorgd dan in Iran de burgers schijtziek werden van de “Islaam” (sjiisme!) en zich massaal bekeren tot het soennisme, christendom…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *