Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Sjiitische jongeren in Irak verlaten massaal het sjiisme!

Nee, dit maal geen Taqiyyah! In Irak is een ware exit-odus bezig onder de burgers. Het sjiisme en de terreurdaden van de sjiitische milities in Irak (Hashd as-Sha’bi/PMU) vormen de druppel. In Iran is deze trend al 45 jaar geleden ingezet. Ook daar verwarren veel burgers het sjiisme met de islaam.

De meeste Iraakse jongeren kiezen voor het atheïsme, het communisme en in kleinere mate voor het soennisme.

Boekhandelaren in Bagdad signaleren een toegenomen verkoop van boeken over atheïsme, zoals van de Saudische schrijver Abdullah al-Qasemi en de Britse evolutiebioloog RichardDawkins. Volgens de site Al-Monitor strekt de trend zich uit tot in de sjiitische heilige stad Najaf, waar jonge geestelijken studeren die niet alleen twijfelen aan de principes van het sjiisme, maar aan die van religie in het algemeen.

Tientallen atheïsten die openlijk voor hun ommezwaai uitkwamen, ontvluchtten Irak

Islamitische leiders maken zich zorgen over de mentaliteitsverandering onder jongeren. Ammar al-Hakim, die een van de grootste sjiitische partijen leidt, het Sjiitische Iraakse Nationale Verbond, riep onlangs op om “de verderfelijke atheïstische ideeën het hoofd te bieden met gezonde gedachten en een ijzeren vuist.”

Veel jongeren ontdekten dat het sjiisme tot terrorisme leidde. Zo verhaalt ook een ex-sjiiet nu vrijwilligster bij sjiisme ontmaskerd.

“Toen Al-Sistani een fatwa uitvaardigde om tegen IS te strijden zagen we dat sjiitische milities dezelfde terreur als IS gebruikte. Al-Sistani is dus net als IS terroristisch, maar dan sjiitisch. Sterker nog: de eerste zelfmoord-terreuraanslag ter wereld is door sjiieten gepleegd in Libanon (red. Hezbollah)”

 

Niet verrassend waren de slachtoffers leden van de communistische partij. Sjiitische partijen voelen zich bedreigd door de jongeren, zegt Bouchra Jafer. “Ze zien hen als een gevaar dat tot het einde van hun partijen kan leiden. Met name militieleden zijn bang voor veranderingen.”

Ben jij sjiitisch en twijfel jij over jouw geloof? Stuur ons dan een berichtje.

Het sjiitisch-politiek bestel is er eentje van Taqiyyah. Het hedendaags sjiisme kan niet meer los worden gekoppeld van de politiek, wat zeer veel sjiieten stoort.

 

Iraakse Special Forces (ISOF-GOLD) poseren trots bij een gedode soennitische burger.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *