Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Sjiitische terreurmilities executeren 72 soennieten onder toeziend oog van het Iraakse leger.

Door Ahmed Rasheed, Ned Parker en Stephen Kalin

BAGHDAD (Reuters) – De overlevenden vertellen allemaal hetzelfde verhaal: ze werden uit hun huizen meegenomen door mannen in uniformen, met hun hoofden omlaag en aan elkaar vastgebonden. In kleine groepjes werden ze een veld op gestuurd waar zij moesten knielen. Stuk voor stuk kregen zij de kogel.

Vijf onafhankelijke getuigenverklaringen hebben aan Reuters verklaard dat de executies maandag (2 feb 2015) plaatsvonden in de oostelijke stad Barwanah (Irak). Ten minste 72 burgers vonden daar de dood.

De daders werden omschreven als een mengelmoes van sjiitische (terreur) milities en leden van de veiligheidsdiensten. De Iraakse veiligheidsdiensten hebben met hun aanwezigheid getoond dat zij (waarom ook niet?) instemmen met de terreuractie.

Tot onze verbazing is deze zeer verachtelijke terreurdaad vreemd genoeg door geen enkele Nederlandstalige mediakanaal verslagen.

 

Abu Omar, een zakenman meldde het volgende:

“Op maandag rond 15:30 arriveerden ongeveer 10 Humvees met enkele tientallen mannen. Zwart met bruine uniformen toonden ons dat zij (zoals altijd) bij sjiitische milities hoorden. Ze ontvoerden burgers en namen hun vanuit hun huizen mee, sommigen van zelfs 70 jaar oud. Zij werden geslagen en kregen sektarische leuzen over zich heen.

In de provincie Diyala is sektarische onrust aan de orde van de dag. De Islamitische Staat probeert het gebied te veroveren, onder meer door zelfmoordaanslagen, terwijl sjiitische terreurgroepen (gesteund door de VS, Irak en Iran) vrij spel krijgen in het uitvoeren van massaslachtingen onder de soennitische bevolking, zoals twee zeer grote aanvallen in het afgelopen jaar.

De sjiitische terreurmilities in Irak hebben een de facto licence to kill. Sinds 2003 staan zij boven de wet en maakt niet het Iraakse leger de dienst uit op de frontlinies, maar de sektarische milities. Een grote spil hierin was de voormalige dictator van Irak, genaamd Nuri Al-Maliki. Deze aanslag bewijst dat er tot aan de dag van vandaag nog helemaal niets is veranderd nu de nieuwe “gematigdere” Iraakse dictator aan de macht is. Irak wordt namelijk niet door de Irakezen bestuurd, maar door de sektarische Iraanse onderdrukkers en machthebbers (met aan het hoofd Suleimani en Khamenei).

mideast-iraq

Een soortgelijk voorval.

 

 

2 Comments

  1. Maar Nur el-maliki is geen president meer toch? Dus hoe kan hij nog een ‘dictator ‘ zijn ?

    EDIT ADMIN: Er staat duidelijk bij dat het om de voormalige dictator gaat.

  2. Houthis hebben macht overgenomen in Jemen..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *