Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Sjiitische wetsvoorstel legaliseert pedofilie in Irak.

BAGDAD – Een omstreden sjiitische wet in Irak die regelt dat sjiitische meisjes vanaf hun 9e jaar kunnen trouwen, roept veel verzet op bij soennieten. Vrijdag gingen tientallen streng religieuze vrouwen de straat op in de stad Al-Nasiriya om juist hun steun te betuigen voor het wetsvoorstel.

Een van hen was een vrouwelijk parlementslid van de sjiitische partij Al-Fadhila. Volgens haar is de tegendemonstratie bedoeld om te laten zien dat de vrouwen die de afgelopen dagen tegen de wet hebben geprotesteerd niet namens alle Iraakse vrouwen spreken.

Op dit moment kunnen alle meisjes in Irak pas trouwen vanaf hun 18e en met speciale toestemming op hun 15e. De nieuwe wet houdt ook in dat echtgenotes met hun man naar bed moeten gaan als hij dat wil.

Mensenrechtenorganisaties en veel mensen in Irak vinden dat de wet een teruggang in de tijd betekent voor vrouwenrechten en hebben erop aangedrongen dat de regering in Bagdad de wet terugtrekt. Het parlement moet de wet nog goedkeuren.

“Een meisje van 9 kwam naar een van onze bijeenkomsten”, vertelt Hanaa Edwar. Ze leidt in de Iraakse hoofdstad Bagdad de organisatie Al-Amal, die zich inzet voor de ontwikkeling van de Irakezen.

“Ze zei dat ze iedere dag buiten speelt met haar vriendinnetjes, dan smerig wordt en moet worden gewassen door haar moeder. Ze is te jong om te trouwen, zei ze zelf.”

Edwar is een van de prominente stemmen in het verzet tegen het voorstel om de Iraakse familiewet te wijzigen. De oorspronkelijke wet uit 1959 geldt als een van de liberaalste in de regio, maar de sjiitische meerderheid in de ministerraad heeft een nieuwe goedgekeurd die gebaseerd is op hun geschriften uit de 8ste eeuw.

En die is een aantasting van de waardigheid en de mensenrechten van meisjes en vrouwen, vindt Edwar. ‘Ze kijken naar jonge kinderen voor seks. Laat onze kinderen met rust!

Nu al vinden veel kind-huwelijken plaats, zegt ze, en die worden gesloten door een sjiitische imam. Ze weet dat veel tienjarigen trouwen en dat vaak al snel een scheiding volgt. De sjiitische ‘imams’ ontvangen hier vaak veel geld voor. Arme meisjes moeten vaak tegen hun zin in trouwen met vieze oude mannetjes. Dit is niets vreemds binnen het sjiisme.

De Iraanse overheid is erg actief in het promoten van pedofilie. Naast de stichter van de ‘Islamitische’ staat, ‘Ayatollah’ Khomeini, maakt ook de huidige opperste leider, Khamenei zich schuldig hieraan.

We laten u enkele (schokkende) sjiitische theologische uitspraken zien die we terug kunnen vinden in vooraanstaande en autoritaire sjiitische literatuur en/of Iraanse Staatswebsites. Hieronder vindt u een quote met betrekking tot pedofilie. Voor overige uitspraken verwijzen we u naar ons artikel over ‘sjiisme en seksualiteit’.

‘Een man kan seksueel genot van een kind krijgen, zelfs als het om een spenende zuigeling (baby) gaat. Hij moet echter niet de ‘voorkant’ penetreren. De achterkant is wel mogelijk. Als een man toch besluit om de voorkant te penetreren, en het kindje gewond raakt, is diegene verantwoordelijk voor diens levensonderhoud van de rest van haar leven.’

LET OP! In de Islam is pedofilie NIET toegestaan. Noch het sjiisme, noch de Iraanse overheid representeren de Islam.

STOP PEDOFILIE!

 

Bronnen:

One Comment

 1. Salamoen Alaykoem wa Rahmatoelahi wabarakatoe,

  Aan vraag aan de broeders/zusters van deze website: is het niet toegestaan dat een man die volwassen is gaat trouwen met een 9 jarige?

  Een 9 jarig meisje kan toch de status vrouw hebben ( per definitie van Islam) ?

  Ik heb dat al eerder gevraagd denk ik maar ik kan mijn reactie niet vinden .

  Ik hoop dat ik hier niets typ wat verkeerd en en mocht het zou zijn, moge Allah mij dan vergeven.

  Mounir

  EDIT ADMIN Wa aleykum salam Mounir. Het probleem is dat de Iraakse wetgeving niet naar de gesteldheid van de vrouw kijkt, maar naar haar leeftijd. De meeste vrouwen van 9 hebben de pubertijd nog niet bereikt, in dit geval spreek je dus over pedofilie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *