Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Terreurgroep Hezbollah beraamt aanslag op legitieme premier van Libanon Saad Hariri.

Leden van de sjiitische terreurgroep Hezbollah in Libanon hebben deze week een aanslag beraamd op de legitieme premier van het land, de soenniet Saad Hariri. De sjiitische terreurgroep poogde hiermee de vrije burgers van Libanon verder te terroriseren en meer macht naar zich toe te trekken.

Voor diverse Libanese machtsiconen is de maat vol: “Geen staat binnen een staat”, zei de voormalige Libanese president Michel Suleiman, doelende op de terreurstaat die Hezbollah van Libanon wilt maken.

Naast soennieten willen ook meer christenen en sjiieten dat de “Iraanse arm” in Libanon wordt ontmanteld. “Libanon wordt onderdrukt door Iran, waar is onze soevereiniteit gebleven?” (burger tegen Reuters)

Saad Hariri stapt op

Mede door de beraamde terreuraanslag heeft de vrij gekozen premier Saad Hariri besloten om op te stappen. Hariri uitte in zijn afscheidstoespraak scherpe kritiek op Iran en Hezbollah. “Het kwaad dat Iran in de regio verspreidt, zal averechts werken”, zei hij. Volgens hem heeft Hezbollah Libanon “in het oog van de storm” gebracht, door in Syrië mee te vechten aan de kant van president Assad.

 

ff

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *