Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Twee Nederlandse Iraanse spionnen beraamden aanslag op Parijse oppositiemedia

Twee uitgezette medewerkers van de Iraanse ambassade in Den Haag beraamden volgens een bron een aanslag op de Iraanse oppositiemedia AmadNews. Tegelijkertijd zijn in België, Duitsland en Luxemburg Iraanse staats-terroristen, vermomd als diplomaten, opgepakt.

Amir S. (38) en zijn vrouw Nasimeh N. (33) moesten in België asiel aanvragen en zich jarenlang als ‘slapende cel’ gedeisd houden. Dat ze bedreigd en onder druk gezet werden door het Iraanse regime wordt niet langer geloofd door de Belgische veiligheidsdiensten.

Het koppel werd zaterdag in Sint-Pieters-Woluwe tegengehouden. In hun auto zat springtuig, waarmee ze een aanslag wilden plegen op een congres van de Iraanse Volksmoedjahedien (MEK) in Parijs. Die springstof kregen ze eerder op de dag in het Groothertogdom Luxemburg van Assodollah Assadi (47), een Iraanse diplomaat van de ambassade in Wenen.

Amir S. en zijn vrouw wonen al jaren in België. Ze hebben hier politiek asiel aangevraagd én gekregen, omdat ze in hun thuisland naar eigen zeggen politiek vervolgd werden. Twee jaar geleden kregen ze de Belgische nationaliteit. Zaterdag verklaarden ze dat ze onder druk werden gezet door de Iraanse overheid: ‘Anders zou onze familie in Iran het bekopen.’

‘Dat was een ingestudeerd nummertje, dat ze klaarhielden voor als het mis zou lopen’, zegt een bron bij de veiligheidsdiensten nu. ‘Ze moesten zich klaarhouden voor de dag dat ze nodig zouden zijn.’ Hun lidmaatschap van MEK was niet alleen een manier om te infiltreren bij de Iraanse oppositie. Het diende ook om politiek asiel te kunnen aanvragen.’ De veiligheidsdiensten denken dat de twee al jaren aangestuurd werden door Assodollah Assadi, die zondag werd opgepakt in Duitsland.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.