Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Umar ibn Khattaab (RA) feliciteerde Ali (RA), waarom?

Bismillah,

Het komt vaak voor dat de elementen van propaganda onder de Shi’a gedurende het werk dat zij verrichten [het verspreiden van halve waarheden en frappante leugens] een argument naar voren halen dat afstamt van het incident van Ghadir al Khum. De Shi’a misbruiken een overlevering waarin Umar radiallahu anhu, Ali radiallahu anhu feliciteert door te zeggen, vandaag ben jij mijn ”mawla” geworden.

 

En Ghadir al Khum en de juiste context van de woorden van de Profeet sallalahu aleyhi wasallam is uitvoerig besproken in het onderstaande link, geschreven door Ibn al Hashemi, moge Allah hem belonen en behouden.

http://www.schiiten.com/backup/AhlelBayt.com/

www.ahlelbayt.com/articles/rebuttals/ghadir-khumm.html

 

map

 

En het is bekend dat de Profeet sallalahu aleyhi wasallam geen khilafah of leiderschap daarmee bedoelde, maar wat nog meer deprimerend is om pubers te zien die met ”bronnen” smijten hier en daar.

Kunnen de shi’a misschien vertellen, waarom Umar radiallahu anhu , toen hij Khalifah was, refereerde naar Ali met ”mawla”. ?

Als jullie van mening zijn dat hij hem feliciteerde met zijn leiderschap, waarom noemt hij hem dan mawla, [wat volgens jullie in deze context leider betekent], toen Umar radiallahu anhu zelf de khalifah was?

Lees mee in autoritair shia hadith:

14 كشف : الآثار عن سالم قيل ( 5 ) لعمر نراك تصنع بغلي شيئا لا تصنعه بأحد من أصحاب النبي صلى الله عليه وآله ، قال : إنه مولاي .
وعن أبي جعفر عليه السلام قال : جاء أعرابيان إلى عمر يختصمان ، فقال عمر : يا أبا الحسن اقض بينهما ، فقضى على أحدهما ، فقال المقتضي عليه : يا أميرالمؤمنين هذا يقتضي بيننا ؟ فوثب إليه عمرفأخذ بتلبيبه ولببه ( 6 ) ثم قال : ويحك ما ندري
من هذا ؟ هذا مولاي ومولى كل مؤمن ، ومن لم يكن مولاه فليس بمؤمن

Bihaar al Anwaar, volume 40, p.124

http://www.haydarya.com/maktaba_moktasah/03/book_42/40/main.htm

”Overgeleverd door Salim: ”Ze zeiden tegen Khalifah Umar: ”We zien dat jij Ali anders behandeld dan andere metgezellen van de Profeet sallalahu aleyhi wasallam, hij [Umar] zei: ”Hij is mijn Mawla [vriend/compagnon]. Imaam Baaqir zei: Er kwamen twee Arabieren naar de Khalifah Umar zodat hij tussen hen kon oordelen [over een kwestie], dus zei Umar tegen Ali: ”O Abul Hassan, waarom oordeel jij niet tussen hen, waarop de twee Arabieren zeiden, ”O Amir al Mu’minin, laat jij deze man tussen ons oordelen? Waarop Umar opstond en schreeuwde naar de man ‘‘Hoe durf jij, weet jij niet wie dit is? Hij is mijn Mawla, en de Mawla van elke gelovige, en als hij niet jouw mawla is, dan ben jij geen gelovige”.

We zien hier dat Umar radiallahu anhu refereerde naar hem als zijn Mawla, iemand om wie hij gaf. Netzoals de Profeet sallalahu aleyhi wasallam de harten van de mensen, en vooral hen die met hem naar Yemen waren, zoals de Sahabi Burayda, verzachtte en hen aanspoorde om Ali ra lief te hebben. En dit zei hij (Umar radiallahu anhu), toen hij Khalifah was en Ali (RA) zijn adviseur en iemand die zijn bevelen opvolgde.

Hetzelfde is te lezen in de athaar van Ahl ul Sunnah, zoals Sawaa’q al Muhriqah, van Ibn Hajar al Makki rah, volume 1, #110.

Het is klaarblijkelijk dat de Shi’a en Rawafid liegen over de Sahaba en de Profeet sallalahu aleyhi wasallam door hun woorden te verdraaien, en geschiedenis te schrijven met de inkt verkregen uit de valse credo die zij aanhangen en propageren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.