Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Waarom werd Nimr al-Nimr geëxecuteerd door Saudi-Arabië?

De geëxecuteerde terrorist Nimr Baqir al-Nimr werd in 1959 geboren in Al-Awamiah (KSA). In 1980 vertrok hij voor 10 jaar naar Iran. Daar leidde hij een extreem-sjiitisch instituut onder leiding van Khomeini (Al-Qaam). Eenmaal terug in Saudi-Arabië maakte al-Nimr zich schuldig aan het ophitsen van de (sjiitische) bevolking aldaar tegen de Saudische overheid en andersdenkenden.

Al-Nimr volgde de extremistische sjiitische leerschool van de Shirazi’s (en later Modaressi). De Shirazi’s zijn de felste tegenstanders van de soennieten. Het is in deze leerschool verboden om toenadering te zoeken tot de soennieten omdat het volgens hen “ongelovigen” zijn. Nimr zelf zocht nooit toenadering tot de soennieten (behalve wanneer hij Taqiyyah praktiseerde), noch stond hij open voor dialoog.

Hierbij zijn vanaf 2011 meerdere doden gevallen, waaronder politieagenten en burgers. Op videofragmenten die te zien zijn op het internet valt duidelijk te zien dat al-Nimr de sjiitische bevolking in oost-Saudi-Arabië niet alleen aanzet tot het plegen van aanvallen (al dan niet bewapend) tegen regeringsgebouwen, maar dat hij de uitvoerders ervan ook faciliteert in sjiitische gebedshuizen in Qatif.

Toen Saudische ordetroepen de terroristische haatprediker na deze misdaden wilden arresteren in 2012, verzette al-Nimr zich hevig. Hij was bewapend (vuurwapen) en werkte niet mee bij zijn arrestatie. Uiteindelijk brak er een vuurgevecht uit waarbij al-Nimr werd geraakt.

Al-Nimr werd na een uitvoerig proces terechtgesteld in 2016.
nimr haatvol

 

Al-Nimr werd schuldig bevonden aan een reeks van misdaden. Enkele hiervan hebben we hier opgesomd. Vrijwel iedere van deze misdaad is in Saudi-Arabië en ook in andere landen (zoals Nederland en de VS) ernstig genoeg om het met levenslang of de doodstraf te bekopen.

 • Opzetten van een terreurcel
 • Het in gevaar brengen van de burgerbevolking (de burgerslachtoffers getuigen hiervan)
 • Het onderbrengen van gezochte criminelen
 • Het bieden van logistieke hulp aan terroristen
 • Het oproepen om de ordetroepen ongehoorzaam te zijn
 • Het participeren aan de aanval op de Alawamiah politiestation
 • Het gebruik van social media om burgerlijke ongehoorzaamheid te prediken
 • Het oproepen tot rellen
 • Het belemmeren van de gerechtelijke machten en ambtenaren tijdens hun zoektocht naar terroristen
 • Hij erkende de staatsvorm van Saudi-Arabië niet
 • Hij riep op om de Saudiche staatsvorm te vervangen door de Iraanse (wilayat a faqih) met Khamenei aan de macht
 • Hoogverraad aan Saudi-Arabië door buitenlandse terreurentiteiten (Hezbollah, Houthi’s, Iraanse Revolutionaire Garde) ideologisch te steunen en hiervoor uit te komen

In geen geval is al-Nimr dus geëxecuteerd omdat hij zich, zoals Iraanse propagandisten dat zo graag zeggen, “tegen het regime uitsprak op vreedzame wijze”. Het was een terrorist, geen mensenrechtenactivist.

De mediaophef heeft één doel: Saudi-Arabië zwart maken. Critici dienen eerst alle feiten op een rij te zetten alvorens zij kritiek uiten op de dood van een schuldige extremistische terrorist.

Het is namelijk zo, dat in Iran jaarlijks 3X meer mensen worden geëxecuteerd, zonder dat zij een eerlijk proces hebben en slechts worden gedood omdat zij het regime aldaar in de weg staan. Enkele weken geleden zijn 27 soennitische imams in Iran ter dood veroordeeld. Waarom? Omdat het soennieten zijn.. Waarom zwijgt men hierover? Omdat Saudi-Arabië niet beschikt over een propaganda machine als dat van Iran en Rusland, met RT, PressTV, IRIB, Mayadeen en Al-Manar TV.


4513_DP_Stats_Top5_05

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *