Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Was Ali in de Kaaba geboren?

Een sprookje dat helaas door veel sjiieten onderling wordt uitgewisseld, is dat de metgezel Ali (radia Allahu 3anhu) zou zijn geboren in de Kaa’ba, in Mekka.

Hakim ibn Hizam ibn Khuwaylid ibn Abd al-Uzza ibn Qusay al-Qurashi

Het is via meerdere bronnen bevestigd dat Hakim ibn Hizam ibn Khuwaylid ibn Abd al-Uzza ibn Qusay al-Qurashi in de Kaa’ba is geboren. (Sahih Muslim, Kitab al-Buyu/Ibn Hajar, Al-Isaba, 1802)

Geen enkele correcte overlevering of athar

De meeste sjiieten verwijzen naar een enkele boek van een schrijver waarin staat dat Ali zou zijn geboren in de Kaa’ba. In het boek (Al Mustadrak 3/483 van Al Hakim) vindt men echter naast de tekst geen bronnen hiervoor. Er is dus geen authentieke tekst overgeleverd (mutawattir, laat staan sahih!) dat Ali in de Kaa’ba is geboren. Pas na vele eeuwen na de dood van Ali is dit verzinsel in sjiitische boeken te vinden.

Het stelen van voorrechten

Veel sjiitische geschiedschrijvers maken zich schuldig aan knip- en plakwerk. In dit geval zien we dat zij eigenschappen en voorrechten van andere metgezellen noodgedwongen (om het sjiitisch sprookje aantrekkelijker te maken) aan de vierde Kalief, Ali (radia Allahu 3anhu), toeschrijven. Dit gebeurd niet alleen in dit geval (geboorte in de Kaa’ba), maar vooral ook met mooie quote’s (vaak van niet-moslims) en eigenschappen die ze aan de Ahlalbayt toeschrijven. Het kan of zal hen nergens brengen want leugens zullen, hoe dan ook, worden weerlegd.

Wat als…

Laten we voor the sake of argument aannemen dat de edele metgezel Ali Ibn Abi Talib (radia Allahu 3anhu) in de Kaa’ba zou zijn geboren. Wat zou zoiets bewijzen? In dat geval zou Ali sowieso de tweede persoon zijn die in de Kaa’ba is geboren, naast Hakim ibn Hizam. Wilt men (sjiieten) zeggen dat de Profeet (salla Allahu 3alayhi wa sallam) zijn geboorte er minder toe doet dan die van Ali, omdat onze Profeet niet in de Kaa’ba is geboren? Hoe zit het trouwens met de polytheïsten die rond de Kaa’ba afgoden aanbaden: zou men in die tijd überhaupt willen worden geboren in de Kaa’ba? En waarom eren de sjiieten Hakim ibn Hizam niet? En waarom is de moeder van Ali (radiallahoe anhu) volgens hen in onreine staat de Kaaba binnengetreden?

Voor moslims (soennieten) was Ali een grootse metgezel, net als  Abu Bakr, Omar en Uthman. Het is onnodig om dit soort verzinsels de wereld in te sturen. Ali had net als de andere metgezellen vele deugden, dus dat is het probleem niet. Het is zeer kwalijk dat de sjiitische geschiedschrijvers en propagandisten  zich hiermee nogmaals in de voeten schieten en hopeloos pogen om de onwetende sjiiet dom te houden.

Een leugen

Deze kwestie is een rotsvaste leugen van de sjiitische voormannen die pas na enkele eeuwen nadat de Islaam werd voltooid is verzonnen. Een leugen, net als alle andere sjiitische overtuigingen zoals het Imamaat, de overtuiging dat alle Imams besneden zijn geboren, dat zij de toekomst kennen, etc.

Wij roepen hierbij de sjiieten op om hun leiders ter verantwoording te roepen, en het sjiisme te verlaten.

Lees ook de volgende twee verhelderende artikelen over dit onderwerp!

 

moon-over-kaaba-felicity-lefevre

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *