Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Wat willen Iran, Assad en Rusland in Syrië bewerkstelligen?

Op nog geen vijf maanden tijd hebben de Russische bombardementen op Syrië al meer burgerslachtoffers geëist dan alle aanvallen van de Syrische oppositie (waaronder de FSA, JN en de zogenaamde Islamitische Staat) opgeteld.

Bij luchtaanvallen door de internationale coalitie tegen IS zijn sinds 1 september 2014 in Syrië 308 burgers gedood. Bij Russische bombardementen – die pas een jaar later, op 30 september 2015, zijn gestart – zijn tot hiertoe al 1.783 gevallen gedocumenteerd van burgerslachtoffers.

Sinds de oprichting van Islamitische Staat zijn bij acties door die terreurgroep in Syrië 1.616 burgers omgekomen. Een stuk minder dus dan door de Russische luchtaanvallen, die nog geen vijf maanden bezig zijn. Dat bevestigt de Syrische mensenrechtengroepering Violations Documentation Center in Syria.

Human Rights Watch zegt intussen dat het Syrische regimeleger, met de steun van zijn bondgenoot Rusland, sinds 26 januari in Syrië al minstens veertien aanvallen met clustermunitie uitgevoerd. Die vorm van munitie is nochtans internationaal verboden.

Doelbewust

Volgens Syrië-expert aan de universiteit van Edinburgh, Thomas Pierret, richt de Russische luchtmacht zich doelbewust op gebieden waarin burgers verblijven, met de bedoeling die zones te ontvolken. ‘Dat faciliteert het werk van de grondtroepen, en zo wordt Turkije met Syrische vluchtelingen overspoeld.’

Samenspannen

Dictator Bashar al-Assad vecht niet tegen Islamitische Staat, maar werkt juist samen met de terreurgroep. Dat zegt de Syrische activiste Rafif Jouejati tegen Nieuwsuur. “Hij spoort IS aan om zijn eigen verhaal kracht bij te zetten: het is Assad of de terroristen.”

“Assad heeft erg zijn best gedaan om zichzelf neer te zetten als de grootste vijand van het terrorisme, maar wij, Syriërs zien een directe verbinding tussen IS en het regime.”

Doel: totale vernietiging

Wat Assad, Iran en Rusland met hun acties willen bewerkstelligen? Een zwijgend Syrië en een buitenland die gelooft dat Assad de enige optie is voor Syrië. Dit is iets waarvan wij allemaal weten dat er geen weg meer terug is: Assad zal en moet verdwijnen.

 

 

 

Syrie wordt Rusland

stop rusland in syrie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *