Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Wie is de sjiitische Imam Tawhidi?

Tawhidi, die geen geaccrediteerde imam is, maar zichzelf de titel toekent, is de lieveling van neonazi’s en rechtsextremisten, omdat hij hen bevestigt in hun vooroordelen. 

Imam Mohammad Tawhidi

Nepimam

Tawhidi is door onderzoeker CJ Werleman ontmaskerd als een zelfverklaarde imam die voor extreemrechtse tribunes speelt. Volgens Werleman, die navraag deed bij de National Imams Council in Australië, is Tawhidi geen geaccrediteerde imam. Ook claimt Tawhidi een bachelor en masters degree te bezitten, maar zou hij in het eerste jaar van de universiteit eigenlijk al gestopt zijn.

Sektarische pro-Iraanse vijandschap

Uit een onderzoek van nieuwszender ABC blijkt dat Tawhidi bij geen enkele gebedscentrum of moskee is aangesloten. Volgens religieonderzoeker Chloe Patton is Tawhidi een mondstuk van Shia-extremisten die niets anders willen dan extreemrechts in Westerse landen opzetten tegen Soennitische moslims. Onderzoeker Werleman zegt dat het evident is dat Tawhidi niets meer is dan een hypersektarische, pro-Iraanse propagandist die de Soennitische islam gelijkstelt aan de geperverteerde ideologie van ISIS, toen hij Tweette “Islam without Imam Ali (a.s) is simply ISIS“. Zelf claimt Tawhidi een criticus van het Iraanse regime te zijn.

Uit zijn sociale media kanalen blijkt dat hij zich ook kritisch uit naar de Iraanse regering. Na publicaties die zijn dekmantel als imam onthulden, liet Tawhidi een bewijsstuk zien van de Royal United Services for Defense and Security Studies SA (South-Australia), die zouden bewijzen dat Tawhidi wel degelijk een imam zou zijn. Het probleem volgens Werleman is echter dat degene die verklaart dat Tawhidi een imam zou zijn, een persoonlijke vriend en collega is van de fake-sheikh. Werleman die de nepimam om een verklaring vroeg via Twitter en zijn geloofwaardigheid met aantoonbare feiten in twijfel trok, werd subiet geblokkeerd. Ook academicus Nathan Lean, die jarenlang onderzoek deed naar de islamofobie-industrie en de mechanieken die erachter schuilgaan kreeg nul op het rekest. Een bericht in juli 2018 aan de fake-imammijnerzijds, waarin ik hem attendeer op het feit dat hij een nepbericht verspreidt, werd eveneens beantwoord met een blokkade.

In zijn vroegere jaren volgde Tawhidi de radicaal-sjiitische geestelijke Shirazi.  De Iraans-Australische Mohammad Tawhidi, die zichzelf Imam of Peace noemt, staat alom bekend om zijn kwakzalverij en leugens over de mainstream Islam. Hij komt ook vaak op voor Israël, en wordt gesteund door financiers uit Europa en Amerika.

De gedroomde reformist van rechts

Ondertussen zet de Shia-extremist en fake-imam Tawhidi zijn kruistocht tegen Soennitische moslims voort via verschillende mediakanalen. In het kielzog van neonazi’s en radicale zionisten verspreidt hij allerlei complottheorieën over moslims en migranten, en geeft extreemrechts zo waar ze al jarenlang om smeken: een reformistische “moslim-autoriteit” die ze bevestigt in hun vooroordelen. Tawhidi staat al sinds 2013 in contact met de neonazi Tommy Robinson, die gefinancierd en gesteund wordt door het Middle East Forum van Daniel Pipes, die eerder de juridische kosten van Geert Wilders dekte.

Summary
Name
Imam Mohammed Tawhidi

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.