Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Zo vader zo zoon: Assad moord en verkracht door…

Als een rat in de val. Dat is hoe het regime van de Syrische president Bashar Al Assad er uit ziet.

Wel een val met veel wapens, aangezien de overheid in Tehran wilt dat de soennieten in Syrie monddood wordt gemaakt. Deccenia lang is Syrie de controlepost van Iran. De overheid in Damascus heeft niets meer te verliezen; zelfs Iran is geen echte vriend, aangezien Iran Syrie alleen maar steunt omdat ze de soennieten in toom houden. De relaties tussen de Sjiieten en de Alawieten is overigens    erg kil: De Sjiieten beschouwen de Alawieten als niet-moslim, voornamelijk omdat ze zichzelf deels toeeigenen aan de Christenen.

Toen de Baath partij in 1957 opkwam in Syrie, was het begin van het einde in zicht voor de Islamitische samenleving daar. Hafez Al Assad trad enkele jaren later aan als president. Een nieuwe grondwet in 1973 stelde niet meer dat de islam Syriës staatsgodsdienst is. Grote demonstraties en stakingen in steden als Hamaa, Homs en Aleppo leidden ertoe dat Assad een aantal wijzigingen in de voorgestelde grondwet aanbracht, onder andere dat de president moslim moest zijn.

 

De Slachtpartij van Hama in 1982 was meer dan de laatste druppel in de overvolle zwembad. Anno 2011 worden er nog steeds soennieten verkracht, vermoord, en verminkt. Bashar Al-Assad zei op 20 november 2011 in een interview met The Sunday Times dat hij zich dood zou vechten tegen de, zo noemt hij ze tenminste, de “rebellen”. De laatste weken wordt het verzet steeds heviger, met als gevolg dat er qua aantal steeds meer burgers omkomen. Het opstandingsleger, oftewel “The Free Syrian Army” heeft de afgelopen week 2 successvolle aanvallen uitgevoerd op overheidsinstellingen. De eerste werd uitgevoerd met hulp van binnenuit, op het inlichtingen hoofdkantoor net ten noorden van Damascus, terwijl nog recenter de Baath-partij hoofdkantoor werd aangevallen door de mujahideens met RPG’s.

 

Het einde zal voor zich spreken, aangezien een terugkeer naar de situatie in 2010 onmogelijk is. Steeds meer bloed; de ALawieten zullen de strijd sowieso verliezen, de Arabische Liga zal zijn mond meer open doen maar bij militaire acties zal het niet komen tenzij de VAE, Qatar, Jordanie en Saudi Arabie het iniatief nemen. Iran zal de Alawieten laten vallen aangezien ze hen haten, maar om het principe “De vijand van mijn vijand is mijn vriend” waren ze de afgelopen deccenia’s toch zogenaamd “vrienden” in de ogen van de wereld.

 

De volgende beelden kunnen schokkend zijn.

 

De Syrische Alawitische Legereenheden martelen en execureren hun EIGEN mensen. (Alawieten tegen Alawieten).

De gepeste soldaten werden verdacht van het willen overlopen.

Ook Hezbollah doodt zijn eigen leden, nadat deze leden weigerden om voor Bashar Al-Assad te strijden. (en dus onschuldige burgers te doden)

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. 150 Zieltjes demonstreren voor Hezbollah en Assad. | Sjiieten-ONTMASKERD - […] In Syrië gaat 90% van de burgers (voornamelijk Soennieten) gebukt onder dictator Assad. Al 40 jaar lang regeren hij…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *