Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Zoon van Sheikh Al-Munajjid doodgestoken in Saudi-Arabië door 4 sjiieten.

   Willen bezoekers vanuit Facebook doorgeven via welke link zijn zijn binnengekomen?  ➡ Neem hiervoor contact op!

 

Het trieste nieuws heeft ons zojuist bereikt dat de zoon van de Weledele geleerde Sheikh Saalih Al-Munajjid is doodgestoken in Saudi-Arabië.

De zoon ‘van’

Anas Al-Munajjid (27) was de zoon van een bekende geleerde. In het oosten van Saudi Arabië is hij maandag jongstleden overleden aan de gevolgen van de verwondingen die hij opliep. Naar verluid werd Anas ontvoerd en aangevallen door vier sjiieten toen hij de universiteit waar hij studeerde uitliep. Uiteindelijk is hij daarna middels messteken om het leven gebracht. Lokale Saudische nieuwsbronnen publiceerden meer details over de vier sjiitische aanvallers, maar de lokale politiediensten laten daar officieel nog niet veel informatie over los.

Dammam en Qatif

Saudi-Arabië is een land met voornamelijk moslims. In het oosten van het land wonen echter ook sjiieten. Sjiieten maken ongeveer 10% uit van de hele Saudische bevolking. In Dammam, waar Anas Al-Munajjid werd aangevallen, wonen eveneens sjiieten. De afgelopen jaren komen de sjiieten in Saudi-Arabië regelmatig in opstand tegen de soennitische leiders en burgers. Veel normale Saudische burgers hebben hierdoor het leven moeten laten.

saudia

Sjiitische agressie

Sinds de ‘Islamitische Revolutie’ in Iran worden mensenrechten steeds vaker geschonden in het Midden Oosten. In Iran worden sjiieten die zich bekeren naar het soennisme keer op keer vervolgd en vermoord. In Irak worden soennieten soms zelfs vermoord omdat ze (soennitische) namen hebben zoals ‘Omar’ of ‘Aicha’. De Iraakse gevangenissen zitten tjokvol met onschuldige vrouwen, aldus Human Rights Watch. In Syrië wordt de voornamelijk soennitische bevolking al jaren aangevallen met als resultaat: vele honderdduizenden doden. In deze strijd krijgt het regime van Bashar Al-Assad steun van zijn sjiitische soortgenoten uit Beiroet, Baghdad en Teheran. In Libanon vormt de sjiitische terreurbeweging ‘Hezbollah’ een groot gevaar voor de rust in dat land. Steeds meer Libanezen staan het niet meer toe dat de soennieten in Libanon én daarbuiten (Syrië) worden onderdrukt door de sjiitische terroristen.

IslamQA.com

Één van de meest bekendste islamitische website ter wereld is IslamQA.com. Op deze website vindt men talloze fataawa (religieuze uitspraken) over hedendaagse vraagstukken. Ook sektes die tegen de Islam ingaan, zoals het sjiisme, worden er met duidelijke bronnen en bewijzen weerlegd. Sheikh Saalih Al-Munajjid is de eigenaar van onder andere deze website. Vlak na het horen van het slechte nieuws over zijn zoon, bleef de Sheikh kalm en maande hij  tot kalmte en reciteerde hij enkele Koranverzen.

 

Sheikh Saalih Al-Munajjid

Sheich Mohammad Saalih al-Munajjid is geboren op 30/12/1381 AH (Islamitische jaartelling). Hij heeft zijn lager, middelbaar en hoger onderwijs in Riyaadh afgerond, en  heeft zijn universitaire studies in al-Dahran, Saudie Arabië doorlopen.

Hij heeft lessen gevolgd van cAbd-Allaah ibn Baaz, sheich Mohammad ibn Saalih al-cOethaymien en sheichcAbd-Allaah ibn cAbd al-Rahmaan al-Jibrien; dit waren de mashaa’ich van wie hij het meest heeft geleerd. Hij was ook een student van sheich cAbd al-Rahmaan ibn Naasir al-Barraak en sheich Mohammad, de zoon van Seedi al-Habieb al-Shanqieti. Hij heeft het reciteren van de Koran geleerd van sheich Sacid Aal cAbd-Allaah.

Andere Mashaa’ich van wie hij geleerd heeft zijn sheich Saalih ibn Fawzaan Aal Fawzaan, sheich cAbd-Allaah ibn Muhammad al-Ghunaymaan, sheich cAbd al-Muhsin al-Zaamil en sheich cAbd al-Rahmaan ibn Saalih al-Mahmoed.

De sheich van wie hij het meest geleerd heeft wat betreft fatwa’s is sheich cAbd al-cAziez ibn cAbd-Allaah ibn Baaz – moge Allah hem genadig zijn; hij heeft vijftien jaar lang een nauwe band met hem onderhouden. Hij is degene die hem heeft aangemoedigd om les te gaan geven, en schreef naar het centrum voor Dacwah en Leiding (Markaz al-Dac wah wa’l-Irshaad) in Dammaam om hen te vragen om met sheich al-Munajid samen te werken in het organiseren van lezingen, khoetbahs en lessen. Mede dankzij sheich cAbd al-cAziez ibn Baaz (moge Allah hem genadig zijn), werd hij khatieb, imaam en daci.

Hij geeft lessen in de moskee waar hij ook Imaam is – Jaamic cOmar ibn cAbd al-cAziez in al-Khobar. Hij is heel actief met dacwah via verschillende media, zo is hij bijvoorbeeld betrokken bij een programma van het radio station van de Edele Koran (Idhaa’at al-Qur’aan il-Kareem), genaamd “Bayna al-Nabi wa Ashaabihi” (tussen de Profeet en zijn Metgezellen). Ook verschijnt hij regelmatig op TV bij verschillende zenders en staat hij aan het hoofd van 5 islamitische sites.

Inna lillahi wa inna ilayhi radji3oen. Moge Allah de broeder genadig zijn en het hoogste niveau van het Paradijs schenken, Ameen.

 

-Abu Hudhayfa.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *