Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Amsterdamse crimineel krijgt levenslang voor moord op Iraniër

De Amsterdamse crimineel Naoufal F. (38), beter bekend als ‘Noffel’, krijgt van de rechtbank in Amsterdam levenslang voor opdracht geven tot de moord op de Iraanse vluchteling Ali Motamed. Het Openbaar Ministerie had ook levenslang geëist.

Volgens de AIVD zijn er sterke aanwijzingen dat Iran achter de moord op Motamed zit.

 

Iran zit achter nog een liquidatie in Nederland, zegt de AIVD. Het gaat om de moord op Ahmad Nissi in 2017 in Den Haag. Hij is de oprichter van de Arab Struggle Movement, een andere oppositiegroepering die door Iran als terroristisch wordt gezien en die ook na de dood van Nissi nog bomaanslagen pleegde.

Er zijn meer aanwijzingen voor “vijandige acties” van Iran op Europees grondgebied, zoals verijdelde aanslagen in Denemarken en Frankrijk. Daarom legde de EU in januari sancties op aan de Iraanse inlichtingendiensten.

“Iran is te kennen gegeven dat betrokkenheid bij dergelijke acties totaal onacceptabel is en onmiddellijk gestaakt moet worden”, schreef het kabinet in de brief aan de Tweede Kamer. Als het land niet meewerkt, worden verdere sancties niet uitgesloten, stond in de brief.

https://nos.nl/artikel/2293997-amsterdamse-crimineel-krijgt-levenslang-voor-moord-op-iranier.html

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.