Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Vragen beantwoorden met vragen.

Zie hieronder hoe Sjiieten ALTIJD te werk gaan:
Zoals je kunt zien worden vragen altijd beantwoord met.. andere vragen. Het ontkennen van hun daden, en ga zo maar door.

Sjiiet:
Mag ik vragen wie je bent?

Soenniet:
Abou Imran uit Oosterhout.

mag ik vragen wat je antwoorden zijn op onderstaande vragen?

http://sjiieten.nl/artikelen/sjiieten-ontmaskerd/vragen-aan-de-sjiieten/

Akhi, je doet het voor niemand behalve jezelf. Als er zand over je heen wordt gegooid sta je er alleen voor…

De waarheid is allang voor ons (moslims) uitgestippeld in de Quran en de Sunnah.

Wa Salaam.

 

(Sjiiet)
Salaam aleykom Aboe Imran,

Ik las het eerste vraag, en met alle respect, het zegt genoeg over het niveau en denkwijze van de makers van de website.

Bij dit aspect verschillen de Sjiieten en de Soennieten in hun mening. Je weet neem ik aan dat je een Soennitische hadith niet kan gebruiken tegen een Sjiiet, heel simpel omdat we die dan verweren.

Ik zal je een sahih hadith uit de boeken zien van de Sjiieten.

”Umar ibn gevraagde Adheena Imam Jafer Sadiq De ‘mensen beweren dat „Ali zijn dochter aan zulk een persoon” huwde. Imam, die tot dan het gaan zitten was, stond op en zei boos, „Whoever houdt zulk een gezichtspunt.” wordt misleid Subhanallah! Was Imam ‘Ali onbekwame vrij zijn dochter van hun koppelingen? Hij kon zich tussen hen bevonden hebben en te beschermen haar, hebben zij een leugen vervaardigd”

Beetje kromme vertaling, maar goed duidelijk genoeg neem ik aan.

Ik heb mezelf heel lang verdiept in zulke onderwerpen, ik was in het begin zeer eigenwijs, ik kon het niet geloven dat ze ons 3 ‘khaliefen’ zo erg afweerden tot ik godzijdank het waarheid inzag.

Allah weet het beste.

Wa salaam wa rahmetollah

(Soenniet)

Maar het vreemde is dat veel sjiieten wel soennitische hadith gebruiken om ons “zwart” te maken. En het beste hiervan is nog dat de soennieten niet ontkennen wat er in de Sahihayn staat.

Maar het is algemeen bekend dat Umar met Ali’s dochter is getrouwd,.. en geen enkele vader zou zoiets toestaan als het niet een eerlijke man was.

Maar als je de hadith niet accepteerd.. laten we dan kijken naar de Quran waarin staat dat de RELIGIE IS VOLTOOID. Maar het sjiisme is gekomen NA de complete QUran.. dus is het automtisch een toevoeging in het geloof..

En Ali.. wat deed hij met mensen die HEM aanbaden zoals de SJiieten vandaag de dag doen? In de fik steken.

Als we alleen al naar de sjiitische imaams kijken, dan kun je ze toch niet seirues nemen? Khomeinie bijvoorbeeld.. zijn vader is ONBEKEND door mutah! Sorry dat ik het zeg maar een geloof die mijn moeder of zus, of zelfs mijn vrouw zou uithoeren kan geen juiste weg zijn, maar een weg van BEGEERTES. Niemand zal dat bij zijn familie wensen.. Daarnaast zeg ik je dat de overleveringen van de SHia, met “Die verhaalde dat die en die” uit de lucht is gegrepen! Ongelooflijk… In tegenstelling tot de SUnnah-overleveringen die zelfs niet meer sahih kunnen zijn wanneer 1 overleveraar een STAAND eet! Zo veel betrouwbaarheid moet er in de overleveringen zitten…

Tot slot snap ik het dat wanneer de shia met hun beweringen en “hadith” komen over de 3 Khalifa Rashida komen, iedereen zonder een beetje kennis erin zal worden gesleurd helaas. Ze heben hun doel gerealiseerd: de soennieten die de weg van de Salaf volgen afleiden en eventueel de hel in meetrekken. Allah en de Profeet hebben ons gewaarschuwd…

AKhi tot slot hoop ik dat je je logica gebruikt want iedere mens heeft een eigen wil en een geweten gekregen om kennis te vergaren.

Wa Salaam.

(Sjiiet)
Salaam Abou Imran,

Spijtig zie ik veel onwaarheden en negatieve propaganda over de Shia.

”iedereen zonder een beetje kennis erin zal worden gesleurd helaas”

Het is maar dat ik geen zin heb inhoudelijk op je reactie in te gaan, maar zoals je zelf zegt ”als je je logica gebruikt want iedere mens heeft een eigen wil en een geweten gekregen om kennis te vergaren”

Geldt absoluut voor jou. Wat betreft het vers ”….religie is voltooid” weetje wanneer de vers uitkwam?

Ik wil best hierover met je praten of discussieren maar dan wil ik dat jij er met een neutrale inzicht naar kijkt en niet met alleen haat.

Wasalaam.


(Soenniet)

Assalaam,

Ten eerste ben ik serieus neutraal aan het kijken naar alles aspecten van de Dien.

Alleen waar ik echt mee zit, is dat ik, wanneer ik een vraag stel aan een Sjiiet, ALTIJD MEER vragen terugkrijg?! Terwijl ik een antwoord wil dus zou je de voorgaande vragen willen beantwoorden… Daarnaast is de vers uitgekomen op 6 of 7 Hidjra,.. in Medina. Maar de Quran openbaring is na de Profeet zijn dood gestopt, dus wat wil je zeggen?

 

(Sjiiet)
Dat doe je niet. In je eerste bericht zei je:

”De waarheid is allang voor ons (moslims) uitgestippeld in de Quran en de Sunnah.”

Je denkt dus in feite dat je correct zit en probeert mij overtuigen in dat gene waar je van overtuigt bent. Het feit al dat er geen betrouwbare basis is voor wat je zegt:

”Quran en de Sunnah” kunnen we niet verder discussieren.

Daar ligt het probleem. Mijn advies is ga eerst zelf eens research doen in je eigen Soennitische boeken, want zelfs daarin staat de waarheid, namelijk dat niemand behalve imam Ali (a.s) het khalifaat verdiende. Ik heb er voor de rest ook geen zin in een discussie met jou, omdat ik uit ervaring weet dat jij personen als jij vastlopen gaan ontkennen of ’taqqiya’ roepen gezien je video’s op je kanaal.

Gelieve mij met rust te laten, en doe wat nuttigs in je leven ipv tijd steken om valse beschuldigingen en leugens te verspreiden. Want ik weet zeker dat jij geen enkel Sji’itisch boek hebt gelezen of gezien, slechts meepraat met wat je hoort of leest vanuit de Salafie opzichte.

Ik wens je het allerbeste.

 

(Soenniet)
Uit deze woorden kan ik uithalen dat je de sunnah niet volgt? Omg.

In “mijn” boeken staat veel over Ali, natuurlijk maar de andere 3 Khaliefen.. wat staat er over hen geschreven?

En je hebt nu nog steeds niet mijn vragen beantwoord.. je houdt jezelf voor de gek.

In de Sunan boeken staat erg veel, ook dat je jezelf aan de Quran en Ahlalbait moet houden maar wie houdt er meer van Ahlalbait?

Ik, die de LETTERLIJKE huishouden van de Profeet verdedig, waaronder Aicha, of jij, die Ali bijna aanbidt.. Wat deed Ali zelf? De Profeet volgen of aanbad hij zichzelf?

Enzouden de auteurs van de Sunans niet ZELF sjiiet worden als het de juiste weg was? Maar was zijn ze daadwerkelijk? Juist gewoon mensen die de Profeet volgen.

Je denkt dat je mij aanvalt o.i.d. maar nee hoor,.. je helpt alleen jezelf.

Waarom kom je met het onzin dat we Ali aanbidden?

Mag ik vragen wie de Ahlalbait bij jou is?

 

Salaamualeikum,

Hoe kun je zeggen dat het onzin is dat de twaalvers geen Ali aanbidden?! Ik heb het bewijs met mijn eigen ogen gezien. “Ya Ali”, alhamdoelillah doen niet alle sjiieten dat.

De Ahlulbait zijn inshaAllah:
-De familie van de profeet: zn vrouwen, kinderen, Bani Hashim, Bani Abd Mutalib en hun vrijgemaakte slaven.

Wa Salaam.

(Sjiiet)
Ik zou je aanraden om het woord ’tawassul’ te bestuderen en dan conclusies gaan trekken.

(Soenniet)
Hohohoooo!

Weerleggen is een groot verschil.
Ga de Sahihs eens goed doorzoeken, dan zul je zien dat er ook overleveringen zijn die het tegenovergestelde beweren. Tijd speelt een grote rol. Daarnaast hebben de geleerden ook een meningsverschil; de meeste van de geleerden menen dat de vrouwen dus WEL van de ahlulbait zijn.
(Ahmad, 18464)

http://islamqa.com/en/ref/10055/ahl

EN over tawassul…
Asjeblieft zeg, dingen aan MENSEN vragen? Jullie shoyooghs geloven zelfs dat je via de mail of telefoon CONTACT KUNT hebben met de Mahdi?!?!

En daarnaast heeft een moslim DIRECT contat met Allah, wat tawassul? Want kan een dode persoon nog voor je betekenen…

Heb genoeg programmas van jullie bekeken waar mensen 1000% shirq plegen door “tawassul”. Kennis…

Maar je hebt nog steeds niet antwoord gegeven op mijn vragen, terwijl ik wel al jouw vragen heb beantwoord…

(Sjiiet)
Je hebt mijn vragen niet goed beantwoord.

(Narrated by Ahmad, no. 18464)
Wat voor bron is dat als ik vragen mag? Uit welke boek? Ik neem aan dat de Sahih Bukhari en Sahih Muslim betrouwbaarder zijn als dat ene wat je aangaf.

Kan je me uit de 6 Sahih boeken aantonen dat de vrouwen ook bij de Ahlalbait horen?

Ik ben benieuwd welke overleveringen aantonen dat de vrouwen bij de Ahlalbayt horen.

Ik zal je kort uitleggen wat tawassul is, want blijkbaar ben je verblind door haat en volg je alleen wat je hoort van de Salafie opzichte waarbij hun haat jegens de Shia goed geregistreerd staat.

14 onfeilbaren in de Islam, de Profeet, Fatima al Zahra en de 12 imams. Hun hebben een hogere rang dan de mensen zoals jij en mij. Tawassul is dat je via hun (de onfeilbaren) je toevlucht zoekt tot Allah. Het is niet dat je toevlucht zoekt bij de betreffende imams zoals Ali of Hussein zoals je denkt. That’s wrong.

Maar goed, ik ben benieuwd naar de overleveringen uit de 6 Sahih boeken die aantonen dat de vrouwen ook bij de Ahlalbayt horen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.