Pages Navigation Menu

Wat is er na de waarheid (islam) behalve de verkeerde weg? (sjiisme)

Nieuwe wet Iran maakt (pedofiele) huwelijk tussen vader en stiefdochter mogelijk

Het Iraanse parlement heeft een wet goedgekeurd die het mogelijk maakt dat mannen met hun “geadopteerde” dochters trouwen vanaf de leeftijd van 13 jaar. Mensenrechtenactivisten maken zich ernstig zorgen en stellen dat de wet pedofilie legaliseert. Dat schrijft The Guardian.

De wet, die zondag door het parlement is geloodst, is zogenaamd bedoeld ‘om de rechten van het kind te beschermen’.

Met deze wet kun je een pedofiel zijn en je aas krijgen onder het voorwendsel van het “adopteren” van kinderen.

Bintajuliabrontesmall
Mensenrechtenactivisten vrezen nu dat parlementariërs nieuwe voorwaarden aan een huwelijk tussen vader en stiefdochter hebben gesteld om de juristen en klerken, die als uiterst conservatief te boek staat, tevreden te stellen.

Toestemming van de vader
In de Iraanse dictatuur is het al langer mogelijk dat meisjes op jonge leeftijd trouwen. Dat kan vanaf 13 jaar, maar alleen als de vader daarvoor toestemming geeft. Jongens kunnen vanaf 15 jaar trouwen. Ook meisjes onder de 13 jaar kunnen trouwen, maar dan is toestemming van een rechter vereist. Tot nu toe is het trouwen met stiefkinderen verboden in Iran.

Volgens de Iraanse website Tabnak zijn er in 2010 zo’n 42.000 kinderen tussen de 10 en 14 jaar getrouwd. Alleen al in de hoofdstad Teheran zijn er 75 kinderen onder de 10 jaar getrouwd.

Shadi Sadr, een mensenrechtenadvocaat van de in Londen gevestigde actiegroep Justice for Iran, zegt in een interview met The Guardian dat ze vreest dat de Raad van Hoeders de wet zal goedkeuren.

‘Als een vader zijn geadopteerde dochter trouwt die minderjarig is en hij heeft seks met haar, dan is dat verkrachting’, zegt Sadr in The Guardian. Uiteraard komt incest in Iran voor zoals dat ook min of meer in andere landen in de wereld voorkomt. Maar deze wet legaliseert pedofilie, brengt onze kinderen in gevaar en normaliseert deze misdaad in onze cultuur.

Positieve kanten
Volgens Sadr bagatelliseren functionarissen in Iran het seksuele aspect van dergelijke huwelijken, door op de “positieve” kanten van de wet te wijzen.

‘Met deze wet kun je een pedofiel zijn en je aas krijgen onder het voorwendsel van het adopteren van kinderen’, aldus Sadr.

iran preodphleileileile

STOP HET IRAANSE REGIME!

19 Comments

 1. dit is niet normaal waarom überhaupt zo jong trouwen wat is daar het nut van? ziekelijk ouwe vieze kerels yak

 2. Ziek ziek ziek ziek !!! Omg ga gewoon bijna over me gier.
  Wat een kut volk zeg spoor je echt niet doe ff normaal mensen kom op!!!

 3. Vreselijk vind het smerig van die oude kerels…arme kids..kunnen geen kind meer zijn daar..

 4. Wat een mongolen!! Dit mag dan weer wel als je “moslim” bent??

  Dit is nou exact de reden van haatsaai en onbegrip richting islam??

  EDIT ADMIN: Beste Erwin, wij willen je erop wijzen dat het Iraanse regime, noch het “sjiisme” iets te maken hebben met de islaam.

  • hahaha inderdaad trieste jongen lekker wat roepen maar geen idee hebben waar je over praat.

  • Bedankt voor de correctie Admin. Dit heeft inderdaad TOTAAL NIETS met de Islam te maken. Dat dit soort aannames worden gedaan, zonder eerst zelf op onderzoek uit te gaan, leidt juist tot de genoemde haatzaai en onbegrip. Kom op mensen het is 2015, de tijd om klakkeloos dingen aan te nemen is neem ik aan nu wel voorbij. Je zult zien dat het verdiepen in een ander relgie/cultuur mensen dichter tot elkaar brengt. #liefde4de medemens#islamiseenprachtiggeloof

  • Dit zijn shieten die zijn anders bij de soeniten is het niet zo dus je moet niet meteen beginnen over de islam. Alleen de mensen van Iran doen dat. En nog iets er staat niet in de titel “moslims” er staat de mensen van”Iran” dus zwijg A.U.B
   Nog een fijne vakantie.

  • Zaai met een S zegt al genoeg toch? ????

 5. Weer een smoesje dat het niks te maken heeft met de islam..,

  • Dit heeft helemaal niks te maken met de islam. Dit is juist ten strengste verboden om in de islam met zulke jonge meisjes te trouwen. En in Iran zijn veel mensen afvallig en niet eens moslims.

   Dus nog eens duidelijk dit heeft niks met de islam te maken

   • Ik vind de islam op zich ook een mooie cultuur. Maar wat ik heb gehoord gelezen en opgezocht is dat de isis toch wel meisjes de gelovig zijn in hun tiener jaren. Plus die nog slim zijn maar nog in twikfel over alles priberen te halen naar syrie. Omdan daar zich te maten uitkiezen om te trouwen en kinderen te kunnen maken om zo verder uit tz breiden. Die meiden die dan op hun beurt (eigen keuze)ezogenaamde propaganda via sociale netwerksites te doen. Het is hun eigen keuze aar tegelijk zijn ze zo beinloed. Dus dat meisje niet zo jong mogen trouwen daar is geen waar. Nuja islam is het nieuwste geloof en doen net hetzelfde zoals wij eeuwen geleden hebben gedaan. Alleen zijn er nu veel meer middelen met grotere impact.il vind het gewoon jammer dat wij westers dan zo bekeken zijn ik heb redpect voor de moslim die niet extreem is. Maar ik kan ook zo haten aan moslims die hier meuden zittzn te versieren en da’ op hun zusje boos zijn als ze haar hoofddoek niet zou dragen. Of de isis die totaal hun eigen waardes Van koran overrschrijden omdat het voor allah is.ik ben mss niet overaal juist maar opzoeken en opzoeken heeft geen nut want er is zoveel te vinde’ en anders.
    Net zoals ik dit weekend in brussel ben en aan een resataurant de vrouwen intimederen om daar te eten en dan 5min erna met veel show ik doe de ramadan. Dan mag je da toch ook ni doen. Je mag niet met je vrouw laat staan met klant van ke restaurant.

  • Niets smoes jij smoest! Heeft niets met religie te maken maar net mensen die hun hersenen niet goed gebruiken net als jij makkelijk zegt weer een smoes.

  • weer een smoes om de islam de schuld te geven. klakkeloos dingen aannemen zonder zelf na te denken bah bah bah

 6. hou aub op met je islam omdat iran niet in het westen ligt is het de islam weer. de grootste pedofielen zijn onze eigen buren, wij hebben hier een pedo partij!

 7. incest legaliseren? Iraanse regime is facking diep gezonken?

 8. Wat een goor volk is dat …alles tgv het geloof walgelijke oude viezerik .Zou zijn ouwe nek om moeten draaien en dan voor de leeuwen ermee.

 9. Zoiets staat niet in de Islam k geloof er niks van. Zodra je iemand addopteert kan je volgens ons gelooef niet ermee trouwen.

 10. Dit heeft niks met islam te maken mag niet in islam!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.